Diána
11 °C
22 °C

Kozák Luca gátfutó szerint elérhető az olimpiai döntő

2020.09.14. 14:05

A magyar gátfutó az augusztusi 12,71 másodperces országos csúcsa után elérhető célnak tartja az olimpiai vagy a világbajnoki döntőbe jutást 100 méter gáton.

A debreceni sprinter hétfőn az M4 Sporton beszélt arról, hogy a Gyulai István Memorialon augusztus közepén elért eredménye – mellyel öt századot javított Siska Xénia 1984 óta fennállt rekordján – még mindig kicsit hihetetlen a számára, annak ellenére, hogy tudta, képes a 12,80 másodpercen belüli futásra.

Kozák Luca szerint a 12,71 másodperces futással magasra tette a lécet, és most a legfőbb célja, hogy jövőre bizonyítsa, nem csupán egy kifutott eredményről van szó.

Az lesz a nehezebb feladat, hogy stabilan fussak 12,70 és 80 között bármikor, és azután lehet majd továbblépni, hogy az egyéni csúcsomat is javítsam

– beszélt a közeljövőre vonatkozó céljairól Kozák Luca, hozzátéve: ezek közé tartozik az is, hogy az olimpiai döntőért tudjon harcolni a jövő évben.

Ezzel az idővel ez már nem olyan irreális és lehet nagyot álmodni. Most már tényleg lehetségesnek tartom, hogy jövőre, vagy esetleg két év múlva az olimpián vagy a vébén finálét fussak, de ahhoz ott kell jó formában lenni, amiért rengeteget kell dolgozni 

– olvasható a gátfutó nyilatkozata az MTI-n.

Kapcsolódó

Századokkal maradt le a dobogóról az Eb-döntőbe jutó magyar gátfutó

Kerekes Gréta ötödik lett, a magyar csúcsot futó Kozák Luca sérülése miatt nem állhatott rajthoz.

A debreceni atléta a múlt hétvégén a Szuperliga-döntőn versenyzett volna, amit egy kisebb betegség miatt lemondott, ahogy a hátralévő két külföldi viadalát is, így a versenyév lezárult a számára. Amint mondta, most két hét pihenő következik, aztán megkezdi az alapozást a jövő évre.