Balhé a meccs után: a lelátón teperte le az ellenfél szurkolóját a német játékos – videó

2020.09.15. 11:40
A labdarúgó Német Kupa első fordulójában a harmadosztályban szereplő Dynamo Dresden hazai pályán 4–1-re legyőzte és ezzel kiejtette a sorozatból a Hamburgot. A meccs után nem kis balhé kerekedett egy drezdai szurkoló és Toni Leistner között.

A 30 éves védő szabadon igazolhatóként idén nyáron szerződött Hamburgba. Külön érdekesség, hogy Leistner Drezdában született, itt kezdett futballozni, játszott a Dynamóban is.

A hétfői, tízezer néző előtt rendezett kupameccs után Leistner már ott állt a Sky mikrofonja előtt, amikor a hazai szurkolók verbálisan inzultálni kezdték. Hasonló szituációt élt át nemrégiben Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya, aki azonban ehhez képest finoman fejezte ki magát a paksi drukkerek előtt a „Ne magyarázzá!” csitítással.

A hamburgi játékos nemes egyszerűséggel fogta magát, kiment a lelátóra és leteperte az őt sértegető drezdai szurkolót. A körülöttük lévő többi néző észnél volt, így nem fajult további tettlegességig az eset.

Leistner aztán visszabattyogott a pályára és elkezdte az interjút.

Nem hagyom, hogy sértegessék a családomat

– fogalmazott dühösen.

A Dynamo Dresden a Twitteren reagált:

Különösen a siker órájában kell alázatot és hálát tanúsítani. Mindannyian szeretjük a labdarúgást, mert hatalmas érzelmeket képes felszabadítani. És igen, az emberek hibáznak. Toni Leistner egy drezdai srác, akinek helyén van a szíve. Gyerünk, Toni!

A klub később hozzátette, szégyenteljes, hogy egy szurkolójuk ilyen módon sértegette Leistnert, aki ráadásul korábbi klubja ellen lépett pályára.

Leistner az Instagram-oldalán szólalt meg:

A találkozó után a szülővárosom lelátójáról sértegettek. Általában megbirkózom az ilyesmivel, ez azonban övön aluli volt: a családom, a feleségem és a lányom ellen irányult. Abban a pillanatban elvesztettem a fejem, egyébként is egy érzelmekkel teli mérkőzés volt ez számomra. Ennek ellenére, nem kellett volna megtörténnie. Családapa vagyok, aki példakép szeretne lenni. Elnézést kérek a viselkedésemért és megígérem – bárhogy is sértegetnek –, ilyesmi soha többé nem fog előfordulni.