Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Tour de France: Negatív tesztek után minden csapat folytathatja

GettyImages-1272575924
2020.09.15. 12:52

Mind a 22 csapat folytathatja kedden a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnap és a hétfői pihenőnapon elvégzett koronavírus-teszteket követően – írta az MTI kedden.

A nemzetközi szövetség (UCI) és a szervezők bejelentése szerint a kerékpárosokon és stábtagokon elvégzett mind a 785 vizsgálat negatív eredményt hozott, így mind a 156 versenyben lévő bringás ott lehet a rajtnál La Tour-du-Pinben a keddi szakaszon, amely hegyi befutóval végződik a Villard-de-Lanson. A szervező Amaury Sport Organisation (ASO) a viadal előtt azt a rendelkezést hozta, hogy amennyiben egy csapat két tagja – legyen az kerékpáros vagy stábtag – megfertőződik, úgy az egész istállót kizárják a versenyből.

EGY HÉT KARANTÉN UTÁN VISSZATÉRHET A VIADALHOZ A VERSENYIGAZGATÓ CHRISTIAN PRUDHOMME, AKINEK EGY HETE LETT POZITÍV a TESZTJE, A KARANTÉNT KÖVETŐEN AZONBAN A VIZSGÁLATA NEGATÍV EREDMÉNYT HOZOTT.

A francia körverseny záróhete előtt a sárga trikós szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma) előnye 40 másodperc honfitársa, Tadej Pogacar (UAE) előtt, míg a harmadik helyen álló kolumbiai Rigoberto Urán (EF) lemaradása már több mint másfél perc. Az előzetesen a nagy esélyesek között számon tartott címvédő Egan Bernal (Ineos Grenadiers) 8 és fél perces hátrányával már kiszállt az összetettért vívott csatából. Szlovén kerékpáros még nem diadalmaskodott a francia körversenyen. A 107. Tour de France vasárnap a hagyományok szerint a párizsi Champs-Élysées-n zárul.

(Borítókép: Versenyzők a 107. Tour de France 16.   La Tour-Du-Pin-től Villard-De-Lans-ig tartó  szakaszánál 2020. szeptember 15-én. Fotó: Marco Bertorello -Pool / Getty Images Hungary)