Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Dokumentumfilm készül Hosszú Katinkáról

2020.09.16. 20:48

Elkészült a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm első előzetese – adta hírül az MTI. A forgatás az év eleje óta tart, és a tokiói olimpia után ér véget.

A hivatalos életrajzi dokumentumfilm Hosszú Katinka portréja mellett az ötkarikás játékokra való felkészülését mutatja be. Ennek során a stáb folyamatosan követi a klasszis úszót, és rögzíti életének minden lényeges elemét.

A koronavírus-járvány, az olimpia elhalasztása újabb és újabb kihívások elé állítja mind Katinkát, mind a stábot, a karantén alatt elsősorban Hosszú Katinka magánéletére fókuszált a forgatás.

„Életemben nem gondoltam volna, hogy a filmezés ilyen kemény munka fizikailag és érzelmileg is” – szögezte le Hosszú Katinka, aki hozzátette: mivel a stáb tagjai belelátnak az egész életébe, így minden fél részéről „csak őszintén, tiszta szívvel és lélekkel lehet csinálni” a forgatást.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül kerül majd a magyar mozikba.

Kapcsolódó

A Nemzeti Filmintézet félmilliárd forinttal támogatja a Hosszú Katinka-filmet

Egy, a trianoni Magyar Békedelegációról szóló dokumentum-játékfilm pedig 175 millió forintot kapott.