Utolérte a büntetés Neymart, két meccsre eltiltották

2020.09.17. 08:07

Büntessenek meg... Tiltsanak el...

–  írta az öt kiállítással zárult vasárnap esti PSG–Marseille-mérkőzés után közösségi oldalán Neymar, aki nem is annyira a várható retorziók miatt volt oda, mint inkább azért, hogy csak tarkón, és nem képen törölte a neki beszólongató ellenfelét, Alvaro Gonzalezt. 

De talán ő se gondolta, hogy cselekedetének ilyen hamar meglesz a böjtje. A Paris Saint-Germain brazil labdarúgója most két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg az Olympique Marseille spanyol légiósa  ellen fegyelmi eljárás indul rasszista megnyilvánulásai miatt. Gonzalez ellen a klubja fegyelmit indított.

Kapcsolódó

Neymar volt a középpontban „a szégyen mérkőzésén”

Botrányba fulladt a francia klasszikus, a PSG ilyen rosszul régen nem kezdett a bajnokságban.

A többi piros lapot kiérdemelt játékostárs sem járt sokkal jobban. A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat, az OM védője, Jordan Amavi pedig hárommérkőzéses eltiltást kapott. Neymar csapattársa, Leandro Paredes ugyancsak két találkozón nem léphet pályára, és mindketten kaptak további egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhet.

Ahogy arról már beszámoltunk, a tumultuózus jelenetet egy szabálytalanság váltotta ki a vendég marseille-iek 1–0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában.