Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Infantino aggódik a vb-selejtezők miatt

2020.09.18. 21:33

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint valószínűleg

az idei év végén nem tudják megrendezni a klubvilágbajnokságot,

illetve valódi problémát jelent és bizonyos esetekben a megszokott lebonyolítástól való eltérést eredményezheti, hogy a 2022-es katari világbajnokság selejtezőit a koronavírus-járvány miatt halasztani kellett.

Az egészségügyi hatóságok kezében vagyunk, és még nagyobb lesz a baj, ha a pandémia nem enyhül, vagy nem szűnik meg, és nem tudunk a megszokott módon játszani

- nyilatkozta az 50 éves sportvezető pénteken a FIFA online kongresszusa után.

A dél-amerikai vb-selejtezőknek márciusban kellett volna kezdődniük, de csak októberben indulhatnak el, míg az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség válogatottjainak selejtezősorozata szeptemberről márciusra került át. Az ázsiai kvalifikációból hat játéknapot kellett eddig elhalasztani.

Infantino jelezte, a FIFA 2022 januárjára további válogatott játéknapokat iktatott be a versenynaptárba, és hasonló lehetőségeket keres, de ez az európai egyesületeket "fel fogja bosszantani", mert el kell majd engedniük a futballistákat a nemzeti együttesekhez. Az elnök szerint alternatívát jelenthet, hogy ezeknek a játéknapoknak a keretében ne kettő, hanem három meccset játsszanak le a csapatok, vagy egy adott helyszínen kerüljön sor az összecsapásokra az oda-visszavágós párharcok helyett.

Infantino hozzátette, azzal, hogy a 2022-es katari vb a nyári időszak helyett novemberben és decemberben lesz, a FIFA nyert némi időt a versenynaptár kialakítása szempontjából.

A klubvilágbajnokságról úgy nyilatkozott, hogy valószínűtlen az esemény tervezett év végi megrendezése, de vizsgálják annak lehetőségét, hogy esetleg 2021 elején pótolják a hétcsapatos tornát.

 Egyes földrészeken a halasztások miatt valószínűleg nem ér véget a Bajnokok Ligája küzdelme decemberig

- indokolta a FIFA-elnök. A klub vb 2019 után másodszor lenne Katarban, ezzel is a közel-keleti ország felkészülését szolgálva a 2022-es vb-re, amelynek szintén házigazdája lesz. A klub vb-n a hat konföderáció BL-győztesei mellett egy hazai csapat indulhat. Eddig csak a Bayern München biztosította a részvételét Európa képviseletében, valamint a házigazda jogán a katari bajnok al-Duhail.  • Eladnék
  • Hírek