Mané duplázott, a Liverpool legyőzte a Chelsea-t

2020.09.20. 19:28
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Liverpool idegenben 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t.

A második fordulóig kellett várni az első igazán nagy rangadóra a Premier League új idényében. A meccs külön pikantériája volt, hogy a múlt héten Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere úgy nyilatkozott, klubja nem hasonlítható a Chelsea-hez, hiszen nem költ rengeteg pénzt új játékosokra, nem mellesleg nem egy ország vagy oligarcha tulajdonolja. 

A londoniak a nyáron Timo Wernert és Kai Havertzet is elcsábították a Bundesligából (mindketten kezdtek a mérkőzésen), kettejükért összesen 133 millió eurót fizettek. Nem sokkal később egyébként a Pool Thiago Alcántara és Diogo Jota érkezését jelentette be.

A meccs első félidejében mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám gól nem született. Andreas Christensent a játékrész hajrájában kiállították Sadio Mané lerántásáért, így emberhátrányba került a Chelsea.

A szenegáli nem sokkal később két gólt is szerzett:

előbb egy remek támadás után Roberto Firmino beadását fejelte a kapuba, majd Kepa Arrizabalaga hibáját kihasználva duplázta meg csapata előnyét.

A félidőben Jordan Henderson helyére érkező Thiago a 75. percben Wernert akasztotta meg a tizenhatoson belül, ezért tizenegyest rúghattak a kékek, de Jorginho lövését kivédte Alisson.

Az olasz középpályás először hibázott tizenegyest, mióta a Chelsea futballistája, a brazil kapus pedig először védett, mióta a Liverpool játékosa.

A vörösök őrizték előnyüket a hátralévő időben, újabb találat nem született az összecsapáson, 0–2 lett a végeredmény.

ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ
Chelsea–Liverpool 0–2 (Mané 50., 54.)
Kiállítva: Christensen 45+1. (Chelsea)