Dzsudzsák Balázs visszatért Debrecenbe – hivatalos

TRAL0460
2020.09.22. 15:46
Kedden délután a labdarúgó NB II-ben szereplő Debrecen a Nagyerdei Stadionban szurkolók előtt mutatja be új igazolását, Dzsudzsák Balázst.

Néhány nappal ezelőtt sokat sejtető hírt közölt szimpatizánsaival a Loki a klub hivatalos honlapján. Eszerint kedden, a 17 órakor kezdődő nyilvános edzést megelőzően egy bemutatásra is sor kerül.

Később egy videó is megjelent a DVSC Facebook-oldalán egy titokzatos igazolásról, ekkor már egyre valószínűbbé vált, hogy a másodosztályba kieső együttes Dzsudzsákot jelenti majd be.

A 33 éves játékos érkezését aztán kedden délután, még a nyilvános tréning előtt bejelentette a klub a közösségi oldalán, így immár hivatalos: DZSUDZSÁK BALÁZS VISSZATÉRT DEBRECENBE!

A 108-szoros válogatott szélsőnek hónapok óta nem volt csapata, legutóbb márciusban játszott tétmérkőzést. Időközben az MTK Budapest tréningeit látogatta, és Shane Tusup segítségével igyekezett formában tartani magát.

Dzsudzsák 2008 januárjában szerződött a PSV-be, később játszott az Anzsi Mahacskalában, a Dinamo Moszkvában és a Bursasporban is, mielőtt az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt volna.

A 12 év után hazatérő játékos a Debrecen második válogatott szerzeménye az átigazolási időszakban, ugyanis júliusban Korhut Mihály írt alá gárdához. 

Dzsudzsák korábban 54 alkalommal szerepelt a Lokiban, fellépésein összesen 14 gólt szerzett és 17 asszisztot jegyzett.

Legutóbb 2007. november 23-án, az Újpest elleni bajnokin csereként játszott a DVSC-ben. Érdekesség, hogy az a találkozó volt az azóta zenei előadóként befutó Széki Attila (Curtis) utolsó idegenbeli meccse a lila-fehérek felnőttcsapatában.

Dzsudzsák Balázs az idény végéig írt alá, de hosszabbítási opcióval. 

Borítókép: Trenka Attila / Index