Fizetési vita miatt távozik a Mainztól Szalai Ádám?

2020.09.22. 14:22
Mint arról beszámoltunk, Szalai Ádám minden bizonnyal távozik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainztól, ugyanis a klub közölte vele, nem számít rá a jövőben.

A német sajtóban szárnyra kapott a hír, miszerint a szakítás mögött nemcsak sportszakmai indok, hanem fizetési vita is áll. A wiesbadener-kurier.de a Bildre hivatkozva azt írja, hogy a német klub ígéretet tett a játékosoknak – akik a koronavírus-járvány első, tavaszi hullámában lemondtak a fizetésük egy részéről –, hogy amint hozzájut a tévés pénzekhez, kifizeti a játékosoknak azt az összeget, amelytől korábban eltekintettek.

A német bulvárlap szerint a magyar válogatott támadó lehetett (az egyik), aki jelezte, hogy jogosult a kifizetésre.

A Mainz cáfol

Az Index megkereste a Mainzot, a német klub lapunkat arról tájékoztatta, hogy Szalai kizárólag sportszakmai indokok miatt került ki a felnőttcsapat keretéből.

Az egyesület továbbá közölte, a pandémia miatt korábban arra kérte a játékosokat, hogy egy bizonyos ideig mondjanak le a bérük egy részéről annak érdekében, hogy továbbra is együtt tudjon maradni a társaság.

A médiában megjelent, hogy a klub biztosítékot nyújtott arra, hogy a játékosok mindenképpen visszakapják azt a pénzt, amelyről lemondtak a járvány időszakában, ez azonban nem így van. Az egyesület annyit mondott, ha pénzügyileg újra stabil lábakon áll, megpróbálja visszafizetni az összeget azoknak, akik igényt tartanak rá. Tehát a játékosok tisztában voltak azzal, hogy fennállhat a lehetősége, hogy véglegesen le kell mondaniuk erről a pénzről

– tudatta a klub az Indexszel.

Mivel a Bundesligában továbbra is korlátozott számú néző előtt játszhatnak a csapatok, a Mainz anyagi helyzete egyelőre nem teszi lehetővé, hogy kifizesse a szóban forgó összeget a futballistáknak.

A Mainz jelezte, nem kívánja kommentálni, hogy melyik játékosuk jelezte „behajtási szándékát” a klub felé.