Milliókat visznek haza havonta az NB II. sztárjátékosai is

2020.09.24. 10:39

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának igazolása a másodosztályba, az NB II-be valósággal sokkolta a közvéleményt, ám igazándiból nem ő volt az első azok közül a futballisták közül, akik a képességeik ellenére alacsonyabb osztályban folytatják. Azt gondolná az emberek többsége, hogy óriási különbség van a játék színvonala és bérek között is az első, illetve a másodosztályban, ám az NB II-ben is vannak kiemelt helyzetű csapatok. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva hazánkban a legtöbb európai és a világ futballélvonalához tartozó országhoz képest nem nyilvánosak a labdarúgók bérei, sőt az átigazolási összegek sem. Ezekhez az adatokhoz leginkább belső informátoroktól lehet hozzájutni, amelyek eléggé elgondolkodtatóak egy-egy nem piaci alapon működő bajnokságban. 

A Blikk most konkrét fizetési összegekről értesült. Ezek szerint a Vasas és a Debrecen játékosai közül többen havi szinten több millió forintot is keresnek. A Vasasnál a sztárjátékosok 5,4-7,3 millió forint közötti összeget vihetnek haza, a legtöbbet 7,3 milliót az NB I. tavalyi gólkirálya, Radó András kapja. Őt követi a fizetési sorban Otigba Kenneth, aki 6 milliót és Pátkai Máté, aki 4,5 milliót keres, Feczesin Róbert csak a negyedik a maga  3,65 milliós fizetésével.

Persze ezek az összegek nem jellemzőek valamennyi másodosztályú klubra, átlagban elmondható, hogy az NB II-ben a jobban fizető csapatoknál 1,1–1,4 millió forintot össze lehet focizni havonta, a közepes anyagi helyzetű kluboknál ez 600-800 ezer forintot, míg a szegényebb egyesületeknél 400-500 ezer forintot lehet zsebre tenni. 

Kapcsolódó

Dzsudzsák: Nem titkolom, van bennem egyfajta rossz érzés

A minden várakozást felülmúló fogadtatás után interjút adott a 108-szoros válogatott csapatkapitány, az Index kérdéseire is válaszolva.