Botond, Mózes
EUR 386,91 Ft
USD 371,98 Ft
14 °C
29 °C

Újra edzettek a Szalaiért sztrájkoló futballisták

2020.09.24. 21:35

Csütörtökön újra edzettek a német Bundesligában szereplő Mainz labdarúgói, akik azért hagyták ki a szerdai tréninget, hogy kinyilvánítsák szolidaritásukat Szalai Ádámmal, akivel nemrég közölték, a jövőben nem számítanak rá.

Rouven Schröder sportigazgató három napja közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, és „valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik”. Hozzátette, hogy a válogatott támadó számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Felmerült, hogy a távozás mögött pénzügyi okok állhatnak, a sportigazgató azonban cáfolt.

Rouven Schröder sportigazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján "kényelmetlennek" nevezte a szituációt, és megerősítette, hogy a gárda valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is állítja, Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok vannak.

A keretből eltanácsolt Szalai Ádám szerda délelőtt megjelent a gyakorlópályán, és a gárda erőnléti edzőjével, Axel Busenkell-lel egyéni feladatokat végzett - adta hírül a Nemzeti Sport. Egyúttal jelezte, egy pillanatra sem áll le a munkával. Ezután a Bild arról értesült, a klub játékosai sztrájkba léptek, így fejezve ki szolidaritásukat Szalai Ádám iránt.

Csütörtök délelőtt a játékostanácsot megbeszélésre hívta Rouven Schröder sportigazgató. A jelek szerint sikerrel, mert ma már pályára álltak.

A 32 esztendős Szalai tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, amelyben azonban nem vált alapemberré. Az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla