Balázs Attila bejutott a Roland Garros második fordulójába

2020.09.29. 22:23

Balázs Attila háromszettes győzelmével továbbjutott kedden a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójába – adta hírül az MTI. A férfi profi teniszezők világranglistáján 87. játékos élete első Roland Garros-főtáblás mérkőzésén a japán Ucsijama Jaszutakát győzte le.

Balázs remekül kezdett kedvenc borításán, és negyedóra elteltével már labdája volt a 4:0-hoz. A magyar sportolónál négy évvel fiatalabb ázsiai teniszező alig nyert fogadópontot, illetve feltűnően rosszul mozgott a salakon. Balázs Attila végig magabiztos játékot mutatott, és alig fél óra után már szettelőnyben volt.

A japán később felszívta magát, és a második szettben 3:2-ig tudta hárítani a bréklabdákat, majd a hétszeres magyar bajnok végigvitte előnyét, és hozta a második játszmát is.

A harmadik játszmában mindkét játékos elvesztette a szerváját, az ázsiai játékosnak ez volt az első bréklabdája, majd 4:5-nél Balázs saját adogatásánál két szettlabdát hárított. Ucsijama ezután elbizonytalanodott, a budapesti teniszező pedig magabiztosan kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 21 percig tartott. 

Roland Garros 1. forduló, férfiak (a 64 közé jutásért):

Balázs Attila-Ucsijama Jaszutaka (japán) 6:2, 6:3, 7:5