Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Nyolcaddöntős a Garroson a Babos, Mladenovic páros

2020.10.03. 13:32
A világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a második mérkőzést is megnyerte, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar, francia duó − amely a nyitókörben szerdán simán győzött az Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva orosz, kazah páros ellen − a második fordulóban, három játszmában múlta felül a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettős a 32 között.

A második helyen kiemelt Babosék − akik közösen diadalmaskodtak az elmúlt két évben a világbajnokságon − rosszul kezdtek, 23 perc alatt szetthátrányba kerültek úgy, hogy az első két adogatójátékukat nem tudták hozni, és 2:5-nél is elvesztették szervagémjüket.

A másodikban viszont mindjárt sikerült javítaniuk, és az elvett gém elég is volt ahhoz, hogy a játszma 39 perces küzdelemben az övék legyen.

Hasonlóan indult a harmadik szakasz is, de 2:0 után az ellenfél egyenlített. Onnantól viszont csak Babos és Mladenovic nyert gémet. Ez a játszma 44 percig tartott.

A magyar, francia kettős legközelebb az Andreea Mitu, Patricia Maria Tig román párossal csap össze.

ROLAND GARROS
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)−Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

(MTI)