Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Újabb győzelem, Fucsovics már nyolcaddöntős a Roland Garroson

GettyImages-1278240326
2020.10.03. 15:40
Fucsovics Márton három szettben legyőzte Thiago Monteirót a Roland Garros harmadik fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A magyar játékos az első körben Danyiil Medvegyevet, a másodikban Albert Ramost győzte le. A harmadik körben az a Thiago Monteiro következett, aki a mérkőzésig szettet sem bukott a tornán.

Egyik teniszező sem kezdett jól, a mérkőzés elején kétszer is elvesztették saját adogatásukat. Az újabb brék magyar szempontból a legjobbkor jött: a világranglista 63. helyén álló nyíregyházi sportoló 6:5-ös vezetésnél vette el a brazil adogatását és 7:5-re megnyerte a játszmát.

A második szett csupán 37 percig tartott, Fucsovics koncentráltan teniszezett, nem hibázott a saját adogatásainál és kétszer is brékelt, 6:1-re nyerte a játszmát.

A világranglista 84. helyén álló Monteiro már az első adogatását elvesztette a harmadik játszmában, innen pedig nem is volt visszaút: 5:3-nál ismét brékelt a 28 éves magyar játékos, aki 6:3-ra megnyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is!

Fucsovics ismét rendkívül hatékony volt a hálónál: 91 százalékban ütött nyerőt. Monteirónál ez a szám csupán 52.

Fucsovics pályafutása során harmadszor jutott el egy Grand Slam-torna nyolcaddöntőjéig, Párizsban először. A legjobb nyolc közé eddig sosem került be, most a világranglista 12. helyén álló Andrej Rubljovon keresztül vezethet az út a negyeddöntőbe. Az orosz szombaton szintén három szettben nyert Kevin Anderson ellen.

ROLAND GARROS
FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a nyolcaddöntőbe jutásért)
Fucsovics−Monteiro (brazil) 7:5, 6:1, 6:3

(Borítókép: Clive Brunskill / Getty Images Hungary)