Izland ellen játszanak a mieink az Eb-ért a Puskás Arénában

2020.10.08. 22:42 Módosítva: 2020.10.08. 23:41
Az izlandi labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–1-re legyőzte Romániát, ezzel eldőlt, hogy november 12-én a Puskás Arénában a Magyarország–Izland találkozó győztese jut ki a jövő évi Európa-bajnokságra.

Gylfi Sigurdsson a 16. percben egy jól helyezett lapos lövéssel szerzett vezetést Izlandnak. A 31 éves játékos a 27. percben ismét betalált, de a VAR közbeszólt, Damir Skomina játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. 

Az Everton légiósa nem sokkal később már szabályos gólt szerzett, ezzel már 2–0 volt az eredmény. A második félidőben a románok tizenegyesből szépítettek, de többre már nem futotta Mirel Radoi csapatának, 2–1 lett a vége.

Ezzel tehát eldőlt, hogy a Nemzetek Ligájában az A-liga rájátszásának döntőjében Magyarország–Izland meccs lesz az Európa-bajnoki részvételért. A mieink itthon, a Puskás Arénában harcolhatják ki a részvételt.

A B-ligában tizenegyesek után nyert Észak-Írország Bosznia-Hercegovina ellen, csakúgy mint Szlovákia Írország ellen, így Észak-ÍrországSzlovákia találkozót rendeznek az Eb-részvételért.

A C-ligában Szerbia hosszabbítás után győzte le idegenben Norvégiát, a skótok pedig tizenegyesekkel verték Izraelt. Szerbia–Skócia meccs lesz az Eb-ért.

A D-ligában Észak-Macedónia legyőzte Koszovót, Grúzia pedig Fehéroroszországot, így Grúzia–Észak-Macedónia találkozó lesz.

A 24 csapatos Európa-bajnokságra már 20 csapat kijutott, az alábbi négy találkozó győztese csatlakozik a már kvalifikált válogatottakhoz.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
PÓTSELEJTEZŐ
DÖNTŐ
November 12.
Magyarország–Izland
Észak-Írország–Szlovákia
Szerbia–Skócia
Grúzia–Észak-Macedónia