Szabina
-2 °C
15 °C

Valter Attila a főmezőnnyel ért célba a Giro hatodik szakaszán

GettyImages-1279178970
2020.10.08. 18:17
A francia Arnaud Demare második részsikerét aratta csütörtökön a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, amelyen a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben. Valter Attila a főmezőnnyel a 29. helyen ért célba, ami eddigi legjobb helyezése.

A Castrovillari és Matera közötti 188 kilométeres etapon négyfős csoport lépett meg, melynek utolsó tagját 15 kilométerre a céltól érte utol a mezőny.

A materai, kissé emelkedő befutó előtt kifejezetten technikás, kanyargós útszakaszt teljesítettek a kerekesek, de nem történt bukás, így sprintbefutó döntött, melyben az ausztrál Michael Matthewst és az olasz Fabio Fellinét megelőzve nagy fölénnyel diadalmaskodott a francia bajnok Demare, aki sikerével átvette a mezőnypontversenyben élen állónak járó ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantól.

A végső diadalra pályázó kerekesek is a hajrára 59 fősre olvadt főmezőnnyel értek célba, ahogy az egyetlen magyar induló, Valter Attila is, aki összetettben újabb két pozíciót javítva már a 31. helyen áll.

GIRO D'ITALIA
6. szakasz, Castrovillari-Matera, 188 km:

  • 1. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) 4:54:38 óra
  • 2. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) azonos idővel
  • 3. Fabio Felline (olasz, Asztana) a. i.
  • ...29. Valter Attila (CCC) a. i.

Az összetett élcsoportja:

  • 1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck - Quick-Step) 22:01:01 óra
  • 2. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 43 másodperc hátrány
  • 3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 48 mp h.
  • ...31. Valter 9:07 perc hátrány

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Pénteken a Matera és Brindisi közötti 143 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

(MTI)

(Borítókép: Stuart Franklin / Getty Images Hungary)