Nagy a baj a tatabányai kézicsapatnál, szinte mindenki koronavírusos

2020.10.13. 11:26
Hétfőn újabb két játékos produkált pozitív vírustesztet a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Tatabánya csapatában, kedden azonban már 15-re emelkedett a megbetegedett játékosok száma.

A Tatabánya eddig sem volt könnyű helyzetben, hiszen korábban négy játékosuk is megfertőződött, emiatt a csapat több mérkőzését is el kellett halasztani.

A hétfői teszteredmények további két játékosnál mutatták ki a koronavírust, a kedd délelőtti eredmények szerint pedig már két kivétellel a keret összes játékosa megbetegedett – erről Marosi László klubelnök beszélt az M4 Sport Sporthíradójában. 

A Bányász jövő kedden már az Európa-ligában szerepelne, így azonban az is kérdés, elindulhat-e, el tud-e indulni egyáltalán a sorozatban. A klub az Európai Kézilabda-szövetségnél kérelmezte, hogy elhalaszthassa az első mérkőzéseit.

LAPUNK ÚGY TUDJA, AMENNYIBEN AZ EHF NEM ENGEDÉLYEZI A HALASZTÁST, A TATABÁNYA SZINTE BIZTOSAN NEM INDUL EL AZ EURÓPA-LIGÁBAN.

A jelenlegi protokoll szerint egy megfertőződött játékos az első negatív tesztje utáni negyedik héten kaphatja vissza sportorvosi engedélyét, a tatabányai ősz így elég kilátástalannak tűnik...

A Tatabánya legutóbb szeptember 30-án lépett pályára, a játékosok azóta nem is edzettek.