Az AS Roma kapusa lesz a 17 éves Megyeri Gábor

2020.10.15. 21:17

A Budapest Honvéd fiatal kapusát kölcsönszerződéssel igazolta le az olasz klub.

Megyeri Gábor az AS Roma második, úgynevezett primavera-csapatában fog játszani, de az első kerettel edz majd. A római klub játékosfigyelői Magyarországon is látták Megyerit védeni.

A kispesti klub csütörtöki beszámolója szerint a 17 éves futballista római kölcsönjátéka egy szezonra szól. Sikeres együttműködés esetén érvényesítheti kivásárlási opcióját az AS Roma.

A Magyar Futball Akadémián nevelkedett játékos februárban kötött profi szerződést a Honvéddal. Az U17-es világbajnokságot is megjárt kapus a felnőtt csapattal készült a törökországi edzőtáborban, tavasszal pedig az NB III-ban védett.

Megyeri elmondta, hogy a közelmúltban egy hetet töltött a Fiorentinánál, egyet pedig az AS Románál. A fővárosiak részéről komolyabb volt az érdeklődés, a klub képviselői Magyarországon is jártak, hogy megnézzék őt.

Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt. Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem

- mondta Megyeri Gábor.

Kapcsolódó

Szoboszlai is ott van Európa legjobb 20 fiatal labdarúgója között

A magyar válogatott középpályása is esélyes a 2020-as Golden Boy-díjra.