Van Dijk megsérült, Richarlisont kiállították, iksz az Everton–Pool

GettyImages-1280739426
2020.10.17. 15:32
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában az Everton hazai pályán 2–2-es döntetlen játszott a Liverpoollal.

Jól kezdte a találkozót a bajnoki címvédő Liverpool, amely Sadio Mané góljával már a harmadik percben megszerezte a vezetést Andrew Robertson beadása után.

A szenegáli támadónak egészen pontosan két perc 15 másodperc kellett a gólhoz, ezzel pedig a Liverpool leggyorsabb találatát szerezte meg a Premier League Mersey-parti derbijeinek történetében.

Nem sokkal később Jordan Pickford rúgta fel Virgil van Dijkot, a holland védőt le kellett cserélni, nem tudta folytatni a játékot. Arról egyelőre nem közölt információt a klub, hogy mennyit kell kihagynia a védelem vezérének.

A 19. percben James Rodríguez jobb oldali szöglétét fejelte Adrián kapujába Michael Keane, ezzel 11-re módosult az állás.

A kolumbiai már az Everton idénybeli hatodik góljából vette ki a részét (három gól, három assziszt), nála jobb mutatóval csak Harry Kane (9), Szon Hung Min (7) és dominic calvert-lewin (7) rendelkezik a ligában.

A 72. percben Yerry Mina igyekezett menteni, de rosszul találta el a labdát, amit Mohamed Szalah egyből a hazaiak kapujába lőtt. A második félidőben mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek, az Everton a 81. percben egyenlíteni is tudott: Lucas Digne beadását Dominic Calvert-Lewin fejelte a kapuba.

A 23 éves támadó sorozatban az ötödik mérkőzésén talált be, az idényben már a hetedik gólját szerezte meg.

Richarlison a 89. percben lépett oda csúnyán Thiagónak, Michael Oliver játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a brazilnak. Néhány perccel később Jordan Henderson hiába talált a kapuba, a VAR jelzett, les miatt nincs gól, 2–2 a végeredmény.

Carlo Ancelotti csapata először veszített pontokat a jelenlegi kiírásban, de továbbra is veretlen, és őrzi vezető helyét a tabellán.

Szombaton a Chelsea (16.00) és a Manchester United (21.00) is pályára lép, 18.30-kor Manchester CityArsenal-rangadót rendeznek a PL-ben.

ANGOL PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ
Everton–Liverpool 2–2

(Borítókép: Laurence Griffiths / Getty Images Hungary)