Vendel
6 °C
19 °C

Böde középhátvédet játszott, sorozatban harmadszor nyert a Paks az NB I-ben

D  AS20191123020
2020.10.18. 17:06
A házigazda Paks 0-1-ről fordítva 3-1-re legyőzte a Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Jó iramú mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, paksi labdabirtoklási fölénnyel. Bár mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, a kapuk egy ideig nem forogtak veszélyben. 

A félidő derekán aztán egy beívelt szabadrúgás után megszerezte a vezetést a ZTE a válogatottban is eredményes, ex-paksi Könyves révén,

és a vendégek a folytatásban is többször zavarba hozták a hazai védelmet, amelyben ezúttal Böde is ott volt középhátvédként.

Az első félidő utolsó percei a házigazdáké voltak, akik az utolsó pillanatban ki is egyenlítettek.

A paksiak a fordulás után ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, nyomás alá helyezték a zalaegerszegi kaput, és egy szögletet követően már náluk volt az előny.

Ezután átadták a területet az ellenfélnek, és ők inkább a kontrákra alapoztak. Ez kifizetődött, a kapujából messze kifutó, cselezgetni kezdő Demjén nagy hibáját kihasználva ugyanis Hahn duplázni tudott, és ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

A hajrában teljesen fellazult a ZTE védelme, a Paks akár növelhette volna az előnyét. 

A hazaiak sorozatban harmadik sikerüket aratták – a szeptemberben kinevezett vezetőedzővel, Bognár Györggyel egyelőre százszázalékosak –,

míg a vendégek egymás után másodszor kaptak ki.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Paksi FC–Zalaegerszeg 3-1 (1-1)

Paks, 1602 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Balogh B. (45+2.), Hahn (47., 74.), illetve Könyves (25.)

sárga lap: Gévay (57.), illetve Szánthó (29.)

Paks: Hegedüs – Gévay (Lorentz, 78.), Böde, Lenzsér – Bertus, Windecker (Sipos, 86.), Balogh B., Szakály (Ádám, a szünetben), Osváth – Sajbán (Kulcsár D., 63.), Hahn (Nagy R., 78.)

ZTE FC: Demjén – Kovács B. (Gergényi, 54.), Lesjak, Bobál D., Szépe – Vass P. (Zimonyi, 88.), Bedi, Szánthó (Koszta, 54.), Sankovic (Dragóner, 67.), Szalai D. (Tarasin, 54.) – Könyves