Elmaradt a Fradi-bravúr Bukarestben

2020.10.18. 20:31 Módosítva: 2020.10.18. 20:31

Nem áll jól a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörben. A zöld-fehérek Bukarestben 25-19-re kikaptak a házigazdáktól vasárnap. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Fradi meglehetősen tartalékos összeállításban lépett pályára a román fővárosban; a keretből Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi, Kovács Anett, Klujber Katrin, Háfra Noémi, valamint a német Emily Bölk is hiányzott. Ismét bekerült négy olyan utánpótláskorú kézilabdázó, aki még a felnőtt NB I-ben sem játszott – írta az MTI.

Kapcsolódó

Óriási bravúr: idegenben győzött a tartalékos Ferencváros a női kézi-BL-ben

A koronavírusos megbetegedések miatt több kulcsemberét nélkülöző magyar csapat csodát tett Dániában.

A zárt kapus meccs remekül indult magyar szempontból, az FTC 4-1-re vezetett. Ám ezután megtorpantak a lányok, a hétperces Fradi-gólcsend miatt a házigazdák kétgólos előnnyel (12:10) vonultak az öltözőbe az első félidő végén.

A kitűnően védő Janurik Kinga életben tartotta  a magyar reményeket a második félidő derekáig, ám az FTC helyzetkihasználása gyenge volt, újból és újból hibák csúsztak be a csapatjátékba, a Bukarest 6 góllal 25-19-re győzött. 

A Fradi női kézilabdázói jelenleg a hetedik helyen szerénykednek a nyolccsapatos BL-csoportban, egy győzelemmel és két vereséggel állnak. Az első a Kristiansand, négy meccsből hét pontot szerzett a norvég csapat. Az FTC jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljanát fogadja.