Program indul a legjobb magyar bringások támogatásáért

2020.10.18. 16:26

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) tizenkét szakágban indítja el „ELIT10 – Többet érdemelsz” elnevezésű programját, amely a sportág ikonjainak szponzori, infrastrukturális és médiatámogatását célozza – adta hírül a szövetség a honlapján. 

A MKSZ szerint hazánkban népszerű a kerékpározás, és egyre nagyobb médiaháttérhez is jut, azonban számos kiemelkedő hazai kerékpáros méltatlanul kevés elismerést kap, illetve minimális szponzorációs lehetőséghez jut. Ezek nélkül pedig nem lehet a legjobbakkal a versenyt felvenni. 

    

Ezért a szövetség  a legjobb magyar kerékpárosokkal és az edzőkkel folytatott egyeztetést követően úgy döntött, hogy a szűkre szabott lehetőségeken – a versenyeztetésen és az eszközvásárláson – túl elindít egy új típusú támogatást is, elsősorban azoknak versenyzőknek, akik eredményeikkel kivívták a szakma elismerését, és hozzájárultak a hazai kerékpársport népszerűsítéséhez.    

A programról részletes tájékoztatást ősz végére ígért az MKSZ, közölve azt is, hogy a 2021-es szezonban indul el a támogatási rendszer. 

Annyit azért már most elárultak, hogy elősegítik, hogy a versenyzők és a személyes szponzorok egymásra találjanak, továbbá a személyes brandépítést. Terveznek kommunikációs és médiatámogatást, illetve képzést nyújtani, továbbá kiemelt versenyeztetési és eszköztámogatást biztosítanának, valamint támogatnák az egyéni kapcsolattartást és adminisztrációt. Nem feledkeztek meg a kerékpárosok nyelvi és továbbképzési támogatásáról sem.

Az MKSZ leszögezi, hogy azokat az elit versenyzőket részesíti a támogatásban, akik még vagy éppen jelenleg nem rendelkeznek olyan háttérrel, amely képességeikhez méltó eredményeik elérését segítené. A program olyan kiválóságok támogatására szolgál majd, mint Szalontay Sándor, Lovassy Krisztián, Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Filutás Viktor, Vas Kata Blanka, Lovassy Patrik Rómeó, Szöllősi Ferenc, Szabó Zsófia, Wermeser Zsombor, Borissza Johanna, Schön Martin, Palumby Zsombor, Parti András, Szatmáry András, Szepesi Tibor, Szarka Gergely, Rózsa Balázs vagy Hugyecz Zsófia. 

Kapcsolódó

Valter Attila a főmezőnnyel ért célba a Giro hatodik szakaszán

A portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben