Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Kiderült, mennyire súlyos Fucsovics Márton sérülése

GettyImages-1278590646
2020.10.19. 09:33
Fucsovics Márton a múlt hét elején két szettben kikapott az első fordulóban francia Gilles Simontól a kölni ATP 250-es fedett pályás versenyen. A világranglista 51. helyén álló teniszező sérüléssel bajlódott, de úgy tűnik, nem kell sokat kihagynia, hamarosan ismét pályára léphet – árulta el az Indexnek.

Viszonylag meglepő vereséget szenvedett Németországban a 28 éves magyar teniszező, aki azonban már a Roland Garroson is térdsérüléssel bajlódott. Ennek ellenére a francia nemzetközi teniszbajnokságon egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

Már a Roland Garros előtt is éreztem fájdalmat a térdemben, de a mérkőzésekre sikerült a fájdalmat csillapítani nyújtással, jegeléssel és fájdalomcsillapítókkal. Próbáltam erőltetni a játékot, ezért is utaztam ki Kölnbe, de úgy éreztem, a végére kell járnom a fájdalom eredetének

 fogalmazott Fucsovics az Indexnek.

Kölnben nem úgy sikerült a verseny, ahogy terveztem. Párizs után két napot tudtam pihenni, majd elutaztam Németországba. Már az első meccs előtt éreztem, hogy nem vagyok elég »éles« ahhoz, hogy a legjobb játékomat nyújtsam. A térdem is vacakolt, kedvetlen is voltam. Simon jól játszott, én meg nem igazán. Van ilyen. Igyekszem elfelejteni.

Most úgy tűnik, megvan a probléma okozója, és Fucsovicsnak nem kell hosszabb pihenőre vonulnia.

A hétvégén hazamentem a szüleimhez Nyíregyházára. A helyi kórházban sikerült MR-felvételt csináltatni a térdemről, aztán elmentem egy vizsgálatra ifjabb Noviczki Miklós doktor úrhoz, aki korábban is foglalkozott már a sérüléseimmel. Úgy néz ki, megtaláltuk a fájdalom okát, illetve kaptam néhány jótanácsot azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük a sérülésemet. Ami jó hír, hogy nem kell leállnom. Szerencsés esetben Bécsben már tudok játszani.

Mindez azt jelentené, hogy Fucsovics ott lehet az október 26-án rajtoló ATP 500-as versenyen az osztrák fővárosban, december elején pedig már Ausztráliában hangolódhat a 2021-es szezonra.

Bécs után a párizsi 1000-es verseny következik. Szeretnék még az idén kirukkolni valami figyelemre méltó eredménnyel. Aztán rövid pihenő lesz a programban, majd jelen állás szerint december elején kell utaznunk Ausztráliába, ha ott szeretnék lenni az idény első versenyein.

(Borítókép: Fucsovics Márton a Roland Garroson az Andrej Rubljov elleni mérkőzésen. Fotó: Shaun Botterill / Getty Images Europe)