Egy Eb-negyeddöntőt is rendezhetnek a Puskás Arénában

2020.10.23. 09:06

Az azeri és az örmény határvidéken zajló harcok végett elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as Európa-bajnokságon plusz egy mérkőzésnek adhat otthont a budapesti Puskás Aréna – értesült a Nemzeti Sport.

Noha hivatalos bejelentés még nem történt az ügyben, de a sportlap szerint elképzelhető, hogy az UEFA nem fogja engedélyezni, hogy az azeri Baku is szerepeljen a kontinensviadal házigazdái között a Hegyi-Karabahban zajló harcok miatt.

Az eredeti tervek szerint Bakuban három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt játszanának. Az UEFA azonban már dolgozik egy vészforgatókönyvön, és ha a rendező országok közül végül kiesne az azeri helyszín, akkor a Puskás Arénára szállna a rájuk eső negyeddöntő megrendezésének a joga.

A Puskás Arénában három csoportmérkőzést, illetve egy nyolcaddöntőt biztosan játszani fognak a 2021 nyarára tolódott kontinensviadalon. Amennyiben a magyar válogatott kijut az Európa-bajnokságra, azaz sikerrel veszi az Izland elleni pótselejtezőt, úgy az F-csoportba kerülnek a mieink, Portugáliával, Németországgal és Franciaországgal egyetemben.

A magyar válogatott Franciaország és Portugália elleni csoportmeccsei biztosan a Puskás Arénában lesznek.

Kapcsolódó

Izland ellen játszanak a mieink az Eb-ért a Puskás Arénában

Gylfi Sigurdsson duplázott, a románok csak szépíteni tudtak a második félidőben.