Kölyökcsapatok El Clásicója a Camp Nouban

2020.10.24. 11:34 Módosítva: 2020.10.24. 11:34
Ilyesmi még biztosan nem történt az El Clásico 118 éves történetében: szélsőséges esetben akár 16 huszonhárom éven aluli játékos is pályára léphet a Barcelonában és a Real Madridban. Mindkét csapatban generációváltás zajlik, de azért még kifoghatunk egy szórakoztató összecsapást szombat délután! A történelem első zárt kapus El Clásicójáról az Index 4-től Percről percre összeállításban tudósít.

Ansu Fati (17), Frenkie de Jong (23), Ousmane Dembélé (23), Francisco Trincao (20), Riqui Puig (21), Sergino Dest (19), Carles Alená (22), Ronald Araujo (21) és González Pedri (17), illetve Luka Jovics (22), Éder Militao (22), Federico Valverde (22), Júnior Vinícius (22), Goes Rodrygo (20), Martin Ödegaard (21) és Andrij Lunyin (21).

A házigazda Barcelona és a vendég Real Madid keretének U23-as labdarúgói a ma délutáni (16.00 óra, TV: Spíler2) El Clásico előtt. A La Liga 7. fordulójában csap össze a két együttes, és ami nagyon ritkán fordult elő: a Madrid csak a harmadik, a Barca egyenesen a 10. helyről várja a mérkőzést. (Bár a katalánok még csak négy találkozón vannak túl.)

Mindkét klub válságban van, üres a pénztár, és amióta Cristiano Ronaldo eltávozott Torinóba, illetve Lionel Messin az öregedés félreismerhetetlen jelei mutatkoznak, megváltoztak az erőviszonyok. 

Sőt, a La Ligát sem saját fantasztikus teljesítményüknek köszönhetően nyerik felváltva, hanem a rivális(ok) szánalmas vergődése következtében. 

A mai összecsapásnak is úgy vágnak neki, hogy utóbbi La Liga-meccsüket elvesztették: a Barca a Getafétől kapott ki 1–0-ra, a Madrid pedig a Cádiztól, ráadásul otthon. Tetejébe a fővárosiak még a BL-csoportkör nyitányán is elbuktak a Sahtar Doneck ellen, szintén otthonukban, a Barcelona legalább megverte a Fradit 5–1-re. 

A spanyol média arról ír, hogy Zinédine Zidane-nak, a Real Madrid vezetőedzőjének az állása forog kockán az El Clásico eredményének függvényében. A francia mester erre csak legyint, mondván, hogy amikor 2016-ban kinevezték a csapat élére,

már a negyedik forduló után elkezdtek károgni a vészmadarak – aztán meg sem álltak három BL-győzelemig.

A rangadók történetének Lionel Messi a legeredményesebb gólszerzője 26 góllal, de a kis argentin 900 napja nem talált a Real hálójába. Talán majd most...

A várható összeállítások:

Barcelona: Neto – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Dest – Busquets, De Jong – Coutinho, Ansu Fati, Messi – Griezmann.

Real Madrid: Courtois –  Nacho, Varane, Sergio Ramos, Mendy – Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde –Vinícius, Benzema. 

Azért nekünk, magyaroknak is vannak szép emlékeink az El Clásico történetéből. Itt van például Puskás Ferenc három gólja az 1963. december 15-én játszott, Madrid által 4–0-ra megnyert rangadóról. Öcsi már a 37. évét taposta ekkor,

ő minden idők legidősebb játékosa, aki mesterhármast szerzett az el Clásicón.

Ráadásul kétszer triplázott, összesen 14-szer talált a hálóba a Barca ellen.