Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Jövőre Magyarországról rajtolhat a Giro d’Italia

GettyImages-956037576
2020.10.27. 17:29

Folynak a tárgyalások a Giro d’Italia szervezőivel arról, hogy 

Magyarország adjon helyet az olasz országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtjának 2021-ben vagy 2022-ben

– mondta Révész Máriusz az MTI-nek kedden. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos emlékeztetett: az eredeti tervek alapján tavasszal tartották volna a Giro első három szakaszát Magyarországon, ám a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé.

Ezután kezdeményezték magyar részről a szervező RCS Sportnál a későbbi magyarországi Grande Partenza-rendezést. Az olaszok felajánlották az idei őszi viadal rajtjának rendezését, ám ez nem lett volna egyenértékű egy tavaszi Nagy Rajt vendégül látásával turizmus és országimázs szempontjából 

– mondta Révész Máriusz. Kiemelte: 

folynak a tárgyalások arról, hogy jövő tavasszal vagy 2022-ben legyen magyarországi rajt.

Hozzáfűzte, hogy

jelenleg nem tudni, milyen lesz a járványhelyzet tavasszal, így érdeklődtek az RCS Sportnál az esetleges 2022-es magyarországi Grande Partenza lehetőségéről.

A vasárnap befejezett Giro d’Italiát követően Mauro Vegni versenyigazgató közölte: a járványhelyzet túl bonyolulttá tenne egy külföldi rajtot, így azon dolgoznak, hogy a 2021-es olasz körverseny mind a 21 szakaszát otthon rendezzék. Hozzátette: már tervezik a 2021-es útvonalat, egyúttal kifejtette, nem tartja valószínűnek a budapesti Nagy Rajt jövő májusi pótlását, ami az eredeti 2020-as kiírásban szerepelt.

(Borítókép: a Giro d’Italia mezőnye az olasz Caltagironeban 2018-ban. Fotó: Tim de Waele / Getty Images)