Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Ecclestone: Volt szerepem Vettel jövőjének alakulásában

GettyImages-669086436
2020.10.28. 12:03
Bernie Ecclestone, a Formula–1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember egy interjúban elárulta, jelentős szerepet vállalt abban, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Ferraritól jövőre a gyári Aston Martin istállóhoz igazoljon.

A 90. születésnapját szerdán ünneplő Ecclestone a sport1.de weboldalnak azt mondta, nyomást gyakorolt Lawrence Strollra, a most még Racing Point néven futó csapat tulajdonosára, hogy 2021-re szerződtesse le a német versenyzőt.

Elmagyaráztam neki, hogy Sebastian még mindig nagyon jó pilóta, és ha leszerződteti, akkor meglátja, hogy a végén ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös lesz 

 nyilatkozta Ecclestone, és hozzátette: úgy véli, érvei segítettek meggyőzni Strollt abban, hogy a mexikói Sergio Pérez helyére Vettelt vigye a gyári Aston Martin istállóhoz.

A brit üzletember azt is elárulta, gyakran beszél telefonon Vettellel, akinek meghallgatja a gondjait, gondolatait, és általában tanácsokat is ad neki.

A Ferrari mindig is egy kevéssé átlátható csapat volt, ahol a belső politika állandóan nagy szerepet játszott 

 mondta Ecclestone, utalva arra, hogy Vettel szerződését hat év után nem hosszabbították meg a maranellóiaknál.

Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett

 jelentette ki Ecclestone.

Szerencsére Vettel jövőre új kihívás elé néz az Aston Martinnal, és minden olyan embernek választ fog adni, aki az idén már kételkedett a képességeiben.

Vettel csapattársa az Aston Martinnál a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz 2021-ben.

(MTI)

(Borítókép: Clive Mason / Getty Images Hungary)