Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Liu Shaolin tünet nélkül, de izomvesztéssel vészelte át a koronavírus-fertőzést

2020.11.02. 15:41
Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövid pályás-gyorskorcsolyázó tünetmentesen, de jelentős izomtömegvesztéssel jutott túl a koronavírus-fertőzésen.

Azt viseltem a legnehezebben, hogy nem mozoghattam, ezt lelkemre kötötték az orvosok. Most már három hete újra edzek, de nagyon gyengének éreztem magam a visszatéréskor, az első két hétben a lányokkal készültem

– mondta az M1 aktuális csatornának a világ- és Európa-bajnok sportoló, aki hozzátette, emiatt egy új alapozás kezdődött, de most már legalább százszázalékosan tréningezhet.

A 24 éves Liu Shaolin arról is beszélt, hogy jó lenne versenyezni, mert az felfrissíti, ezért reménykedik benne, hogy a hollandoknak sikerül összehozni egy nemzetközi viadalt, amely a hazai szövetségtől kapott információ szerint november végén lenne.

Öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang elmondta, minden nap edzenek, de a gyakorlások nem olyan intenzívek, mint egy normál versenyidőszakban.

Szinten tartjuk a formát, hogy ha zöld lámpát kapunk, akkor készen álljunk

– jelentette ki a 22 esztendős korcsolyázó, aki elárulta, neki a versenymentes időszak ellenére nincsenek motivációs problémái, és abban bízik, hogy a decemberi országos bajnokságra és a januárra tervezett lengyelországi kontinensviadalra már gond nélkül sor kerül.

Úgy gondoljuk, aki a mostani időszakot a leghasznosabban tölti, az lépéselőnybe kerül

– fogalmazott az M4 Sporton Bánhidi Ákos csapatmenedzser, aki tanítványairól szólva elmondta, fejben erős sportolók alkotják a csapatot, így „nem kell őket túl sokat támogatni”.

A sportvezető szerint ha javul a helyzet, a rövid pályás gyorskorcsolya más sportágakhoz hasonlóan újraindul, a nemzetközi szövetségnél (ISU) pedig már vannak tervek a buborékos rendszerre. Bánhidi elárulta, ha összejön a hollandiai verseny, akkor valószínűleg kint maradnának, mert jelenleg minden „levegőváltozás” jót tesz.

A sportág hatállomásos világkupa-sorozatának első négy versenyét törölte az ISU, így jelenleg az Eb mellett két európai vk-forduló és a vb szerepel a versenynaptárban. Valamennyi viadalra 2021-ben kerülne sor.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek