Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Hivatalosan elismert sportág lett a magyar fejlesztésű teqball

2020.11.10. 22:36

A magyar teqball szövetség adta hírül, hogy a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) közgyűlésén több mint kilencven százaléka szavazott igennel a FITEQ felvételére. A 2017-ben alapított nemzetközi szervezet ezzel a világ legrövidebb idő alatt hivatalosan elismert sportága lett.

A magyar innovációt hivatalosan 2014-ben Budapesten mutatták be. Az első világbajnokságot 2017-ben a magyar fővárosban rendezték meg. Egy évvel később a franciaországi Reims volt a házigazda, tavaly pedig ismét Budapest adott otthont a vb-nek.

Ez a döntés a magyar sportdiplomácia sikere is, amire minden magyar büszke lehet, hiszen 2028-ban reményeink szerint a nyári olimpián együtt drukkolhat az ország a magyar sportért, s bízom benne, éremesélyes magyar teqball játékosokért is

- idézte a közlemény Gattyán György milliárdos vállalkozót, a FITEQ alelnökét. A Nemzetközi Teqball Szövetség jelenleg 83 nemzeti tagszövetséggel rendelkezik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég a  közösségi oldalán megosztott egy videót, amelyen a német félnek, Nürnberg főpolgármesterének jelenlétében bemutatják a magyar találmányú, immár világszerte ismert teqball-asztalt, és játszanak is egy teqball-meccset.