Négy évre eltiltották Andrea Iannonét

GettyImages-1188656500
2020.11.10. 16:08
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt négy évre eltiltotta Andrea Iannonét, a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben szereplő Aprilia csapat versenyzőjét.

A 31 éves olasz pilóta doppingtesztje tavaly november elején a Malajziai Nagydíjon hozott pozitív eredményt, szervezetében a szteroidok közé tartozó drosztanolont mutatták ki.

A Nemzetközi Motorsport-szövetség (FIM) december közepén felfüggesztette Iannone versenyzési engedélyét, majd április elején másfél évre eltiltotta. Ezt követően a sportoló és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is a CAS-hoz fellebbezett.

Előbbi állítása szerint véletlenül, szennyezett hússal került szervezetébe a tiltott szer, ám a CAS keddi ítéletének indoklása szerint az olasz versenyző nem tudta bizonyítani mindezt, ezért tiltották el 2019. december 17-től kezdődően négy esztendőre.

Iannone a 16. helyen zárta a tavalyi idényt a MotoGP-ben, amelyben 2013 óta indul, ezalatt egy futamon, a 2016-os Osztrák Nagydíjon győzött. A 2015-ös vb-sorozatban szerepelt a legjobban, akkor ötödikként zárt.

(MTI)

(Borítókép: Mirco Lazzari gp / Getty Images Hungary)