Wladár Sándor: Elhamarkodottan zárták be az uszodákat

DEBRE20180307011
2020.11.11. 13:23

Egyelőre nincs veszélyben a decemberi olimpiai kvalifikációs országos bajnokság megrendezése Kaposváron – erről Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke beszélt szerdán a közmédiának.

A sportvezető a szerdától hatályba lépett korlátozó intézkedések kapcsán megjegyezte, hogy ezek a versenyszerűen sportolók felkészülését alapvetően nem befolyásolnák, ugyanakkor az elmúlt 36 órában – a Magyar Közlönyben megjelent intézkedéseket megelőzve – 26 település uszodája jelezte, hogy bezár.

Kapcsolódó

Itt vannak a részletek a koronavírus miatt elrendelt új korlátozásokról

Az üzletek este 7-ig tarthatnak nyitva, születésnapi bulin legfeljebb 10-en vehetnek részt. Este 8-tól reggel 5-ig kijárási tilalom van.

Wladár Sándor megjegyezte, ez talán elhamarkodott lépés volt az érintett létesítményektől, és bízik benne, hogy sikerül mihamarabb megoldást találni. Hozzátette, fontos, hogy az úszóknak a tokiói olimpiára való felkészülése zavartalan legyen, illetve, hogy ne veszítsék el azokat az utánpótlás-versenyzőket, akik másfél éve készültek az elkövetkező hetekben rendezendő országos bajnokságokra.

Wladár Sándor arról is beszélt, hogy a szövetségben jelenleg „égnek a vonalak”, hiszen többek között a sportolóknak és a versenybíráknak is ki kell adni az útvonalengedélyeket a kijárási korlátozás miatt annak érdekében, hogy például a Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmei zavartalanul folytatódjanak, illetve, hogy a hétvégi serdülő és ifjúsági országos bajnoksággal se legyen probléma.

Kapcsolódó

Koronavírus: 101 újabb halott, csaknem ötszázan lélegeztetőgépen

Összesen 3945 újabb fertőzést mutattak ki egy nap alatt.

(Borítókép: Wladár Sándor. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)