Szoboszlai Dominikre kivetette a hálóját a Real Madrid

CER 1877
2020.11.13. 11:16
Nem sűrűn kerülnek magyar labdarúgók a mértékadó spanyol sportnapilap, az As címlapjára. Szoboszlai Dominiknak, a csütörtök esti Magyarország–Izland Eb-pótselejtező győztes gólja szerzőjének ez most sikerült, ráadásul fölöttébb hízelgő kontextusban: a fővárosi lap úgy tudja, a Red Bull Salzburg húszéves csillaga iránt élénken érdeklődik a 13-szoros BEK/BL-győztes.

Szoboszlai a Madrid Naprendszerében

Ezzel a címmel közöl címlapsztorit az As az Izland ellen csütörtök este a 92. percben fantasztikus győztes gólt szerző magyar támadó középpályásról. Tomás Roncero, a lap sztárújságírója úgy tudja, hogy a Real Madrid szakmai stábja rajta tartja a szemét a Red Bull Salzburg üdvöskéjén, aki góljával kijuttatta Magyarországot a jövő évi Európa-bajnokságra.

Roncero szerint a madridi klub ragaszkodik az utóbbi években folytatott játékospolitikájához, azaz fiatal labdarúgókat szemel ki és szerződtet ésszerű áron, akiket aztán a klubon belül csiszol, és ha nem vívnak ki maguknak helyet a kezdőcsapatban, akkor jó pénzért továbbadhat a Premier League-be vagy a PSG-nek. A klub Juni Calafat vezette technikai titkársága megannyi fiatal tehetséget követ figyelemmel, ha úgy tetszik, a Real Madrid „Naprendszeréhez” tartoznak ők, és bármikor beszippanthatja őket az egyesület a sztárok közé.

Roncero úgy tudja, ezen sztárjelöltek egyike Szoboszlai.

Ezt követően az As bemutatja Szoboszlait az olvasóinak, amire mi, magyarok már nem szorulunk. A cikkíró kiemeli, hogy honfitársunk kiváltképp a Wanda Metropolitanóban nyújtott nagyszerű játékával hívta fel magára a Real vezetőinek figyelmét, emlékezetes, hogy az Atlético által 3–2-re megnyert BL-csoportmeccsen bombagólt lőtt a világ talán legjobb kapusának, Jan Oblaknak. A lap kiemeli, hogy 2018 januárjában szerződött Salzburgba a középpályás, akinek 2022 júniusában jár le a szerződése. Madridban úgy tudják, eddig az Arsenal, a Milan és az RB Leipzig érdeklődött konkrétan Szoboszlai után, és Roncero kolléga szerint a lipcseiek pozíciója a legkedvezőbb az „árverésen”. (Szerintünk is...)

A hírek szerint a Madrid el akarja adni Iscót 30 millió euróért, és az ő helyére érkezne Szoboszlai, akit a Transfermarkt 25 millióra taksál. A cikk megemlíti, hogy erős a magyar kapcsolat a klubnál, hiszen Puskás Ferenc, a legendás Canoncito Pum minden idők legsikeresebb, legeredményesebb Real-játékosa volt az ötvenes, hatvanas években, és 1958 és 1966 között 262 hivatalos mérkőzésen 242 gólt szerzett a Madrid színeiben. 

Végül a konklúzió: Szoboszlai Dominik már nem egyszerű ígéret, hanem gyönyörű valóság. 

Volt még egy magyarja a Realnak, még ha nem is a nagycsapatban, hanem a Castillában: Szalai Ádám, aki 2007 és 2010 között 24 gólt szerzett a fiókcsapatban, de nem tudott eljutni a nagyokig.

(Borítókép: Czerkl Gábor / Index)