Hamilton történelmi világbajnoki címet szerzett – nemzetközi sajtóvisszhang

GettyImages-1285789280
2020.11.16. 11:32
A nemzetközi sajtó történelmi sikernek nevezte Lewis Hamiltonnak, a Formula–1-es Mercedes brit versenyzőjének a vasárnapi Török Nagydíjon aratott győzelmét, mellyel a 35 éves pilóta rekordbeállítást jelentő hetedik világbajnoki címét nyerte meg.
  • Nagy-Britannia:

The Guardian:

Drámai és érzelmekkel teli módon koronázták meg Lewis Hamiltont, a Formula–1 történetének egyik legnagyobb bajnokát. A Török Nagydíjon aratott győzelme világbajnoki címet, abból is a hetediket érte neki. Ezzel Hamilton eljutott oda, ami egykor lehetetlennek tűnt: beállította Michael Schumacher rekordját, és minden idők legsikeresebb F1-es versenyzőjévé vált.

Daily Mail:

Lewis Hamilton a hetedik mennyországba került, miután beállította Michael Schumacher rekordját az esős Török Nagydíjon aratott sikerével.

The Telegraph:

Lewis Hamilton leckét adott az esőben való vezetésből, és megnyerte a csúcsbeállítást jelentő hetedik Formula–1-es világbajnoki címét.

Independent:

Hamilton virtuóz versenyzéssel, a szezon legizgalmasabb futamán az idei tizedik győzelmét aratta, és ezzel megnyerte hetedik világbajnoki címét.

  • Spanyolország:

Marca:

Ha valakinek voltak kétségei Lewis Hamilton képességeiről, az most Törökországban megbizonyosodhatott arról, hogy a brit címvédő a Formula–1 történetének egyik legjobbja. Ez egy olyan nap volt, amelyen az autósport egyik történelmi figurája újfent letette a névjegyét. A nyomás alatti versenyzés számára teljesen természetes.

  • Franciaország:

Le Figaro:

Kivételes. Nincsenek megfelelő jelzők arra, hogy leírjuk, milyen teljesítményt nyújt hétvégéről hétvégére Lewis Hamilton. Vasárnap Törökországban fantasztikus versenyt futott, melyen pályafutása 94. futamgyőzelmét, de mindenekelőtt hetedik világbajnoki címét nyerte meg.

  • Ausztria:

Kronen Zeitung:

Győzelem! Lewis Hamilton történelmi világbajnoki címet szerzett.

Kurier:

Beteljesült. Lewis Hamilton hetedszer is világbajnok lett, és ezzel beállította Michael Schumacher rekordját, ami sokáig elérhetetlennek tűnt. A 35 éves brit versenyző világbajnokhoz méltó stílusban építette tovább előnyét az összetett pontversenyben, és három futammal a szezon vége előtt már senki nem előzheti meg.

  • Svájc:

Blick:

A 94. futamgyőzelem és a 7. világbajnoki cím: Lewis Hamilton a Török Nagydíjon a totális diadalt ünnepelhette.

(Borítókép: Clive Mason / Getty Images Hungary)