Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Sajtóértesülések ellenére mégis megrendezik januárban az Australian Open-t

2020.11.21. 12:49

A Herald Sun című ausztrál napilap szombati cikke szerint a koronavírus-járvány miatt februárra, márciusra vagy áprilisra halasztják a januárra tervezett ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Nagyon bízom benne, hogy a jövő év elején lesz Australian Open. A pontos időzítés, illetve a pontos intézkedések, amelyeket bevezetünk, még nem eldöntöttek

– nyilatkozta Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke.

A kormányfő szerdán azt mondta, bízik a januári rendezésben, ugyanakkor nem ad garanciát a lebonyolításra. A legfrissebb hírek szerint három napon belül megszületik a végleges döntés.

A tervek alapján a külföldi játékosok és edzők már december közepén megérkeznének az országba, így lenne idejük letölteni a kötelező 14 napos karantént a január 18-i kezdés előtt. Ha ugyanis csak januárban lépnek be Ausztráliába, akkor nem vehetnek részt a felvezető versenyeken, köztük az ATP-kupán.

Az Ausztrál Tenisz Szövetség (TA) nemrég bejelentette, hogy az Australian Open előtt a felvezető tornákat is mind Melbourne-ben és annak környékén rendezi meg, hogy a világjárvány közben minimalizálja a játékosok utazását és ezzel a fertőzésveszélyt.

Az ausztrál nyílt bajnokságot 1987 óta mindig januárban tartották.

A TA szóvivője szombaton tagadta, hogy szóba került volna a halasztás lehetősége, és úgy reagált, a Herald Sun cikke "tiszta spekuláció".     

A hét elején elmondtuk, hogyan folytatjuk a szoros együttműködést az állam kormányával, és a lehető leghamarabb közzétesszük a friss információkat. Ehhez képest semmi változás nem történt

mondta.  • Vennék
  • Bankszámla