Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Nyilasinál Maradona volt a number one

2020.11.25. 21:06

Nyilasi Tibor számára a szerdánelhunyt argentin labdarúgó-legenda, Diego Maradona volt a „number one”, akit zsonglőrnek és varázslónak tartott.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, és hatalmas büszkeséggel mondhatom, hogy többször játszottam ellene, és csodálhattam a játékát 

– idézte fel a közszolgálati televízió adásában Nyilasi Tibor a magyar válogatott 1981-es dél-amerikai túráját, amelyen a nemzeti csapat nem hivatalos találkozót játszott többek között az Argentinos Juniorsszal.

Kapcsolódó

Minden idők egyik legnagyobb játékosát gyászolja Argentína

Elhunyt a futballikon, Diego Maradona, aki az egész világot ámulatba ejtette játékával.

Egy-egyet játszottunk, de büszkén mondom, én lőttem a gólunkat, ő pedig akkor nem talált be. Olyan jelenség volt, hogy ha az ember ránézett, akkor a tekintete ott maradt kilencven percen keresztül, mintha a többiek nem is lettek volna a pályán

– idézte fel az egykori labdarúgó. Nyilasi bevallotta: neki kimondottan kedvenc játékosa volt az argentin világklasszis.

Élvezte a futball minden másodpercét, örömöt akart szerezni a világnak, egy bohém sztár volt, akit nem lehetett nem szeretni, függetlenül attól, hogy az életben voltak jó és kevésbé jó dolgai

– utalt Maradona „túl boldog” életvitelére. Nyilasi Tibor közölte, hogy mély fájdalommal és döbbenettel értesült a halálhírről. Úgy fogalmazott:

A magyar futball-legendák után vagy mellett ő volt nálam a number one. Nekem mindent jelentett, és a világ labdarúgásának is hasonló jelzőt lehetne mondani róla. Zsonglőr és varázsló volt, még az ellenfelek is fejet hajtottak előtte. Nem emlékszem olyanra, aki rosszat mondott volna róla, függetlenül attól, hogy bohócot csinált belőlük, belőlünk. Nem lehetett leszerelni, olyan adottságai és képességei voltak, ami páratlan. Nekem már az büszkeség volt, hogy a 82-es vébén futhattam utána, mert nem értem utol.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport