Jakabos Zsuzsanna: Végre újra versenyezhettünk

2020.11.29. 11:39

Örömtelinek tartja az Európa-bajnok úszónő, Jakabos Zsuzsanna, hogy tavasz óta végre lehetősége van (ISL-versenysorozatban) az úszóknak versenyezniük, még akkor is, ha ezt nem éppen mindennnapi körülmények között tehetik – erről az InfoRádióban beszélt a sportoló. 

Végre kipróbálhatták magukat versenykörülmények között az úszók, amire tavasz óta nem volt lehetőségük 

– mondta Jakabos Zsuzsanna. 

A kontinensbajnok szerint nagy kihívást jelentett, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelően rendezzék meg a versenyeket, de ez a Duna Arénában sikerült. Arról is beszélt, hogy nehéz helyzetet eredményezett, hogy minden pillanatban maszkot kellett viselniük, mindenki külön szobában volt elszállásolva, és külön asztalnál étkezett. Ráadásul öt naponta tesztelték őket, és csak napi kilencven perc volt engedélyezve sétára a Margitszigeten. Emellett rendszeresek voltak a fertőtlenítések az uszodában, különösen az öltözőkben. 

Végezetül reményét fejezte ki Jakabos Zsuzsanna, hogy a jövő évi budapesti Európa-bajnokságot és a tokiói olimpiát is megrendezik. 

Az úszónő elmesélte, hogy sok versenytársával ellentétben nála nem volt holtpontot a pandémiás időkben, inkább megerősítette a különös helyzet benne, hogy mennyire szereti a sportot és az azzal járó életet, ráadásul stresszmentesebben is telt a nyara, mert „normál időkben” versenyek végeláthatatlan sora követi egymást az életében. 

Kapcsolódó

Edzője szerint Milák Kristóf padlón volt mentálisan

A kaposvári országos bajnokságon kevesebb számban indul.