Az utóbbi évtized öt legnagyobb F1-es balesete – videók

GettyImages-151221022
2020.11.30. 15:34
Romain Grosjean az utóbbi évtized egyik legnagyobb balesetét szenvedte vasárnap a Formula–1 Bahreini Nagydíján. A francia versenyző csodával határos módon túlélte a balesetet, önerőből szállt ki a kettészakadt, lángokba borult Haasból. Összegyűjtöttük az utóbbi évtized öt legnagyobb balesetét a száguldó cirkuszban.

A 2012-es Belga Nagydíjon egyből a rajt után Lewis Hamilton ütközött Romain Grosjeannal. A brit és a francia versenyző mellett Sergio Pérez és Fernando Alonso is kiesett.

2015-ben a Japán Nagydíj időmérő edzésének harmadik, utolsó szakaszában bukott hatalmasat Danyiil Kvijat a Red Bull-lal. Az orosz végül a boxutcából vágott neki az 53 körös versenynek és a 13. helyen zárt.

A 2010-es valenciai Európai Nagydíjon Mark Webber rohant bele hatalmas tempóval Heikki Kovalainenbe. Nyolc kör után mindkettejük versenye véget ért.

A 2016-os évadnyitó Ausztrál Nagydíj 17. körében balesetezett Fernando Alonso és Esteban Gutiérrez. A spanyol rommá törte a McLaren-Hondát, de szerencsére mindketten saját lábukon szálltak ki az autóból.  

A 2018-as Olasz Nagydíjból már csak egy kör volt hátra, amikor Marcus Ericsson elvesztette uralmát a Sauber-Ferrarin és a falnak csapódott.

(Borítókép: 2012-es Belga Nagydíj: Lewis Hamilton és Fernando Alonso / Ker Robertson / Getty Images Hungary)