Ricciardo: Felháborító, ahogyan ismételgették Grosjean balesetét

GettyImages-1288428787
2020.11.30. 10:17
Csalódottságának adott hangot és felháborítónak nevezte Daniel Ricciardo, a Formula–1-es Renault istálló versenyzője, hogy egymás után nagyon sokszor ismételték az élő közvetítésben Romain Grosjeannak, a Haas francia pilótájának a balesetét a vasárnapi Bahreini Nagydíjon, miközben a többiek az újraindításra várakoztak.

Grosjean csak nagy szerencsével élte túl a történteket, miután versenyautójával átszakította a szalagkorlátot, a Haas kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal lángra lobbant.

Fel vagyok háborodva és csalódott vagyok, hogy ennyi alkalommal és így mutatták a baleset ismétlését, a hatalmas tüzet, valamint a kettétört autót. Aztán, ha ez még nem lenne elég, megmutatják a belső kamerás felvételt is

– nyilatkozta Ricciardo, aki nem értette, a többi versenyzőnek miért kell ezt néznie a kényszerszünetben, azzal a tudattal, hogy egy óra múlva újra autóban kell ülnie.

Az ő családja is ezeket a képsorokat látja, és a mi szeretteink, családtagjaink szintén. Ez nem szép dolog, ez már nem a szórakoztatás része

– jelentette ki az ausztrál versenyző, aki szerint az F1 kereskedelmi jogait birtokló amerikai Liberty Mediának szerencséje volt, hogy nem történt nagyobb baj.

Olyan volt, mintha hollywoodi képsorokat látnánk, és ez így nincs rendben. Mutogassák másnap, de ne azonnal

– forrongott a Renault pilótája.

A Formula–1 egyik szóvivője ezzel kapcsolatban azt mondta, a súlyos balesetek felvételeit csak akkor ismétlik, ha a versenybíróság megerősíti, hogy a versenyző nem sérült meg súlyosan.

Valtteri Bottas, a világbajnok Mercedes istálló finn pilótája Ricciardóval értett egyet.

Megértem, hogy az emberek, a nézők látni szeretnék, de kell, hogy legyen egy határ, mert ez az eset alakulhatott volna sokkal rosszabbul is

– jelentette ki.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint viszont, bár a felvételek ijesztőek voltak, a Liberty Mediának jó oka van arra, hogy leadja az ismétléseket.

Ha nem így tesznek, akkor csak azt kockáztatják, hogy mások olyasmit mutatnak, ami nincs ellenőrzés alatt

– mondta Wolff.

Grosjean balesete után a bahreini futam 1 óra 20 percen keresztül állt, mert a szalagkorlátot meg kellett javítaniuk a szakembereknek. A verseny ezután folytatódott, és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) győzelmével zárult.

Grosjeant kórházba szállították, kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, de megfigyelésre éjszakára bent tartották.

(MTI)

(Borítókép: Pool / Getty Images Hungary)