Lewis Hamilton elkapta a koronavírust

000 8W66R2
2020.12.01. 08:50

A Formula–1-es Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is elkapta a koronavírust – jelentette be a német istálló kedden reggel.

A brit versenyzőt háromszor is tesztelték a múlt héten, mindegyik tesztje negatív lett. Hétfőn viszont enyhe tüneteket észlelt magán, az újabb tesztje pedig immáron pozitív mintát produkált, szerencsére azonban jól érzi magát. Hamilton az egészségügyi előírásoknak megfelelően megkezdte a karanténidőszakot.

A Mercedes megerősítette, hogy Hamilton – aki megnyerte a Romain Grosjean balesetével indult Bahreini Nagydíjat – így mindenképpen kihagyja a hétvégi bahreini, Szahiri Nagydíjat. Helyére a csapat két tartalékpilótája közül az egyik, Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutiérrez ugorhat be.

Kapcsolódó

Lewis Hamilton nyerte a horrorisztikusan induló Bahreini Nagydíjat

Romain Grosjean borzalmas balesetet szenvedett a rajt után.

A Bahreinben megrendezendő Szahiri Nagydíj lesz az utolsó előtti a 2020-as versenynaptárban, az évad záró futamát jövő héten rendezik Abu-Dzabiban.

Kérdéses, hogy Lewis Hamilton ott rajthoz állhat-e – ehhez előbb negatív koronavírustesztet kell produlálnia.

Világbajnoki címét már korábban bebiztosította a brit versenyző, jelenleg 332 ponttal toronymagasan vezet is az összetettben. Mercedeses csapattársa, Valtteri Bottas 201 ponttal a második, míg Max Verstappen szorosan mögötte (189 ponttal) a harmadik. A kontstruktőrök versenyét is megnyerte már a Mercedes.

A Formula–1-es mezőnyből az idén eddig ketten kapták el a koronavírust:

  • a mexikói Sergio Pérez (Racing Point) Nagy-Britanniában,
  • csapattársa, a kanadai Lance Stroll pedig Németországban hagyott ki versenyt emiatt.

(Borítókép: Lewis Hamilton száll ki az autójából. Fotó: Haman I Mohammed/AFP)