Eldőlt, ki helyettesíti Hamiltont a Szahíri Nagydíjon

GettyImages-1288447072
2020.12.02. 09:23
George Russell, a Williams brit versenyzője ugrik be honfitársa, a koronavírussal fertőzött hétszeres világbajnok Lewis Hamilton helyére a Mercedesbe a hétvégi Formula–1-es Szahíri Nagydíjon.

A 22 esztendős Russell a Mercedes neveltje, a Williamsnek pedig a német gyártó szállítja a motorokat, így könnyen elhárult minden akadály a helyettesítés elől.

Hamiltonról kedden derült ki, hogy elkapta a koronavírust, ezért a mostani versenyt biztosan kihagyja, és kérdéses, hogy a jövő hétvégén Abu-Dzabiban sorra kerülő szezonzáró futamon rajthoz állhat-e.

Russell a Twitter-oldalán azt írta, „hihetetlenül hálás” a Mercedesnek és a Williamsnek is a lehetőségért, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig „kisebb mérföldkőnek” tartja a fiatal brit szereplését. Ez ugyanis az első alkalom, hogy a stuttgarti istálló utánpótlás-nevelő programjának egyik tagja beülhet a Mercedes F1-es versenyautójába.

Russell a tavalyi idény elején mutatkozott be a Formula–1-ben, azóta 36 futamot teljesített a Williams volánja mögött, pontot azonban még nem szerzett.

Russellt a Williamsnél a teszt- és tartalék versenyző Jack Aitken váltja majd. A 25 éves brit most mutatkozik majd be versenyen az F1-ben.

(MTI)

(Borítókép: Rudy Carezzevoli / Getty Images Hungary)