Maradona halott, de élete kulcsszereplője még nem is tudja

GettyImages-1221136
2020.12.04. 21:51
Diego Armando Maradona lassan tíz napja meghalt, de az esemény, illetve a tragikus történéssel kapcsolatos hírek még mindig uralják a világmédiát. Például az, hogy Carlos Salvador Bilardo, a legendás edző, az 1986-os világbajnok argentin válogatott szakvezetője még mindig nem értesült kedvenc játékosa haláláról.

Carlos Salvador Bilardo, az 1986-ban világbajnokságot nyert argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még mindig nem tudja, hogy csapatkapitánya, Diego Armando Maradona november 25-én meghalt. 

A dolog hihetetlennek tűnik, mégis igaz, és hihető is, ha tudjuk, hogy a 82 éves mester hosszú ideje az úgynevezett Hakim–Adams-szindrómában szenved. Ez egyfajta vízfejűség, amelynek következtében a beteg súlyos memóriazavarral és inkontinenciával (vizelettartási probléma) küzd. Bilardót egy Buenos Aires-i magánlakásban ápolják, és gondozójának megtiltották, hogy bekapcsolja a tévét, illetve csak a Netflix sorozatait engedi nézni a betegnek. 

Jorge Bilardo, a legendás edző öccse azt mondja,

Bilardót annyira felizgatná Maradona halálhíre, hogy talán bele is halna.

Bilardót olyan szinten elzárják a rossz hírektől, hogy még azt sem tudja, hogy  José Luis Brown, az 1986-os világbajnok válogatott középhátvédje, a döntőbeli első gól szerzője is meghalt, már 2019. augusztus 12-én. 

Bilardo – akit jellegzetes profilja miatt El Narigón, azaz a Nagyorrú becenévvel illettek – 1983 és 1990 között irányította az argentin válogatottat, amelyet az 1986-os vb-cím mellett négy évvel később, Olaszországban is a döntőbe juttatott, ahol csak Andreas Brehme vitatható tizenegyesével kaptak ki 1–0-ra a nyugatnémetektől. 

Gondozói természetesen tudják, hogy örökre nem zárhatják el Bilaro elől a híreket, és most azt tervezik, hogy az 1986-os csapat vezérei, élen Oscar Ruggerivel, meglátogatják mesterüket, és valamilyen kíméletes formában közlik vele csapatkapitánya halálát. 

(Borítókép: Carlos Bilardo és Diego Maradona 1986-ban. Fotó: David Cannon / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport