Lionel Messi fizetéscsökkentésével kampányolnak

2020.12.15. 16:42

Sajátos „árukapcsolást” emlegetett Emili Rousaud, aki az FC Barcelona elnöki posztjára pályázik. A kandidáló szerint a csapat ikonjának, Lionel Messinek a havi 8,2 millió eurós, közel hárommilliárd forintos (L'Equipe értesülései szerint) fizetése egész egyszerűn nem fenntartható, azaz ő mindenképpen csökkentené elnökként, azonban szerinte az argentinról kellene újra elnevezi a Camp Nou Stadiont.

Arról is beszélt a nagy múltú klub korábbi alelnöke, hogy megválasztása esetén természetesen mindenképpen szeretné, ha Messi maradna a csapatnál,

ám a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben csökkenteni kellene a labdarúgó járandóságát.

Ez azért is lehet problémás, mert Messi szerződése jövő nyáron jár le nevelőegyesületével, így januárban már szabadon tárgyalhatna bármelyik klubbal, ráadásul már idén szeptemberben is úgy tűnt, hogy otthagyja a csapatot.

Rousaud megjegyezte, véleménye szerint a fizetéscsökkentés nem lenne akadálya a további közös munkának, mert Messi a nyáron sem a pénz miatt távozott volna, hanem sportszakmai okai voltak, amelyeket lehet orvosolni. 

A katalán egyesület elnöki posztjáról októberben mondott le Josep Maria Bartomeu (állítólag Messi miatt is), a tisztújítás január 24-én lesz. Rousaud mellett a klub korábbi elnöke, Joan Laporta is jelölt. 

Kapcsolódó

Amíg elolvassa ezt a cikket, Messi megkeresi a magyar minimálbért

Megmutatjuk, a zseninek mennyit kell futballoznia ahhoz, hogy fűnyíró traktort vegyen, vagy egy szigetet a Bahamákon.