Rendkívül gyenge átlaggal is továbbjutott a darts-vb-n a Premier League győztese

2020.12.16. 23:39
Az esélyesek közül mindenki továbbjutott a londoni darts-világbajnokság második napján, köztük a Premier League idei győztese, Glen Durrant is.

A szerdai napon már nézők nélkül rendezték meg a mérkőzéseket az Alexandra Palace-ban, ahol mesterséges hangulattal igyekezték feldobni a versenyzőket. 

Adam Hunt és Lisa Ashton összecsapása ígérkezett a legizgalmasabbnak, és nem is okoztak csalódást a felek. A háromszoros női világbajnok megnyerte az első szettet, a következő kettő viszont Hunté lett, a harmadik ráadásul úgy, hogy az első négy legben mindenki elvesztette a kezdését.
A negyedik szettben Ashton remekelt, az utolsó leget 11 nyílból hozta.

A döntő szettet viszont Hunt vitte, a negyedik legben, 2:1-es hátrányban Ashton rosszul kiszállózott, és végül búcsúznia kellett.

A játéknap utolsó mérkőzését a háromszoros BDO-világbajnok Glen Durrant vívta a brazil Diogo Portelóval. Az idei Premier League győztese nem volt túl éles (ezt a 87,4-es átlaga is bizonyítja) és többször is lehetett látni rajta, mennyire frusztrált, szerencséjére riválisa még rosszabb napot fogott ki, az őt átlaga 80 alatt maradt, így Durrant végül sima 3:0-val ment tovább a következő fordulóba.

Eredmények, darts-vb, 2. nap:
Ryan Joyce–Karel Sedlácek 3:2
Ross Smith–David Evans 3:0
William O'Connor–Niels Zonneveld 3:0
Chris Dobey–Jeff Smith 3:2
Max Hopp–Gordon Mathers 3:0
Callan Rydz–James Bailey 3:1
Adam Hunt–Lisa Ashton 3:2
Glen Durrant–Diogo Portelo 3:0