Pumped Gabó szerint óriási pofon felé szalad az emberiség

80692581 113865159938620 3955791409966963889 n
2020.12.17. 21:56

Hazánkban továbbra is zárva tart a legtöbb edzőterem, azokat csak a versenyszerűen sportolók használhatják. Közterületen viszont engedélyezett az egyéni sportok űzése, így futni, gyalogolni és kerékpározni is lehet, illetve – a tavaszi szigorításokkal ellentétben – a szabadtéri kondiparkok sincsenek elzárva.

A beköszönő tél egyelőre nem tántorítja el a mozogni vágyókat, az Index fotósai budapesti helyszíneken kapták lencsevégre, ahogyan fiatalabbak és idősebbek formában próbálják tartani magukat.

Az eső, a hó és tartós mínuszok miatt a helyzet azonban változhat, ezért is sürget változásokat Szedlacskó Ádám, a Flex Gym tulajdonosa, aki egy hete arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miként tudnának megfelelő higiéniai körülményeket biztosítani a biztonságos beltéri edzőtermekben. Az adásba Arnold Schwarzenegger is bekapcsolódott. Szerinte a maszkviseléssel, szellőztetéssel, személyes távolságtartással és kézfertőtlenítéssel megoldható lenne a fitnesztermek újranyitása.

A fogvacogós kondizásért azonban nem mindenki lelkesedik. Egyre több olyan esetet hallani, amikor a rendőrök illegális gyúráson érnek tetten társaságokat. Egy jogellenesen nyitva tartó  újpesti konditeremben december elején tartottak razziát, egy hatodik kerületi edzőtermet pedig a múlt héten zártak be. A járványvédelmi intézkedések értelmében a konditermek egyáltalán nem lehetnek nyitva, de vannak, akik az ablakok bedeszkázásával, illegálisan, vagy a sportolók leigazolásával oldják meg helyzetet.

A szobortestű Pumped Gabót sem kell félteni, megtalálta a rést a pajzson. Az Indexnek nyilatkozva egyből egy bölcsességgel indított, miszerint ép testben, ép lélek. Az ember akkor egészséges mentálisan és fizikálisan is, ha sportol. A szabadban ugyan megoldható a dolog, de mostanában azért elég hideg van és hosszú ideig ezt nem lehet kint csinálni. Az otthoni edzésmódszerek a szinten tartásra lehetnek jók, gondolok itt arra, ha különböző gumikötelekkel, fekvőtámaszokkal, vagy vizes palackokkal próbálkozunk. Így edzettem tavasszal, viszont ha lemegy az ember egy konditerembe, akkor teljesen át tud szellemülni és át tudja magát adni az edzésnek – fogalmazott a testépítő celebritás.

A konditermek bezárása miatt is lettem IGAZOLT SPORTOLÓ, miután KIVÁLTOTTAM A TESTÉPÍTÉSHEZ SZÜKSÉGES PAPÍRT. Muszáj ügyeskedni annak érdekében, hogy sportolni tudjak. Régen, a háború alatt, az emberek megpróbáltak mindenféle trükkel élelemhez jutni és túlélni. Nekem ez a módszerem a túlélésre. 

A bezártságot Pumped egyébként bírja. "Hiányoznak a bulik, de ez nem annyira nagy baj. Kiderült, hogy az ember előnyére válik, ha értékesen tudja eltölteni ezt az időt. Én például könyveket olvasok, edzek és próbálok építkezni most télen.

A koronavírus után Pumped Gabót a zöld ügyek is megfertőzték. Bár most a saját karrierjének egyengetésével van elfoglalva, hamarosan a klímavédelem élharcosa lehet.

Ha velem minden rendben van, akkor tudom megmenteni a világot – fogalmazott. Az emberek alapvető életvitelén kell változtatni. Az ahogy most élünk, az megöli a világot. Az ember által termelt szemét nagysága, meghaladta a teljes élővilág tömegét. Ráadásul tele vannak a tengerek műanyag szarokkal, és ez nagyon nem jó, ha kiírtjuk a környezetet. Attól félek, hogy egy nagy pofonba fog beleszaladni az emberiség.

Ha ezen nem változtatunk, akkor kihalások lesznek, ami nagyon nem jó, mert akkor biztos, hogy nem lesz Balaton Sound.

– utalt a lényegre Pumped Gabo, aki hamarosan új szerepben tér vissza a címlapokra. A fekve nyomás után, a slágerlistákra fog gyúrni, mert úgy érzi, DJ-ként is teremhet neki babér.

Kapcsolódó

Index - Gazdaság - Akik kerestek az otthonmaradáson

Megvannak a home office igazi nyertesei

(Borítókép: Czerkl Gábor / Index)