Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Magyarország felvételt nyert a Nemzetközi E-sport-szövetségbe

huneszXiesf.png
2020.12.22. 12:54
Kétévnyi előkészítő munka után a Magyar E-sport-szövetséget (HUNESZ) teljes jogú tagjává választotta a Nemzetközi E-sport-szövetség (IeSF) éves közgyűlése. Ezzel a HUNESZ lett hivatalosan is Magyarország, a magyar e-sport elismert képviselője a legnagyobb nemzetközi e-sport szervezetben – derül ki a szervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A Nemzetközi E-sport-szövetséget (IeSF) 2008-ban kilenc európai és ázsiai nemzet alapította, mára pedig több mint 100 tagországot tudhat soraiban. A szövetség célja, hogy globális e-sport ökoszisztémát hozzon létre és egyetlen, egységes szervezetbe tömörítse a nemzetek e-sport szövetségeit. A Nemzetközi E-sport-szövetség tagja minden országból egyetlen szervezet lehet, amely képviseli az adott nemzet e-sport közösségét és jogosult a nemzetközi szövetség e-sport kvalifikációs rendszerébe csapatokat delegálni. Az IeSF nevéhez fűződik a minden évben megrendezett Global Esports Executive Summit, valamint az e-sport világbajnokság, ahova mostantól Magyarország is küldhet versenyzőket.

2017-es alapítása óta a Magyar E-sport-szövetség egyik legfontosabb célja a Nemzetközi E-sport-szövetséghez való csatlakozás volt. 2019-ben a HUNESZ megfigyelőként vett részt az IeSF közgyűlésén, mostantól pedig a HUNESZ hivatalos szövetségi tagként képviseli Magyarországot. Nagyon büszkék vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk a világ legnagyobb e-sport szervezetének, és segíthetünk az e-sport jövőjének építésében

– mondta Biró Balázs György, a Magyar Esport-szövetség elnöke.

Gratulálok a Magyar E-sport-szövetségnek, hogy teljes jogú tagként köszönthetjük a Nemzetközi E-sport-szövetségben. Bízunk benne, hogy szoros együttműködésben, közös erővel kidolgozzuk a régió e-sport stratégiáját és tovább népszerűsítjük az e-sportot. Ezek,és az e-sportban résztvevők edukációja, valamint az összefogás a szervezetek között emelheti az iparágat magasabb szintre. Hiszek benne, hogy a HUNESZ elnöksége a következő időszakban legfőbb céljának tekinti a térség egységes e-sport ökoszisztémájának kiépítését

– fogalmazott Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sport-szövetség elnöke.

A HUNESZ 2020 tavasza óta az Európai E-sport-szövetség (EEF) alapító tagja, Biró Balázs elnök pedig a szövetség Tanácsadói Bizottságában is szerepet vállal.

(Borítókép: HUNESZ)