Vettel: Schumacher a valaha volt legjobb, megpróbálom felkarolni a fiát

GettyImages-1096542860
2021.01.02. 13:34

A négyszeres Formula–1-es világbajnok Sebastian Vettel nem számít gyors sikerekre új csapatánál, az Aston Martinnál. A 33 éves német versenyző a BMW Sauber színeiben mutatkozott be a Forma–1-ben, majd a Toro Rosso pilótája volt. Ezt követően 2010 és 2013 között négyszer nyert világbajnoki címet a Red Bull színeiben, 2015 óta viszont elkerülték a sikerek, amikor a Ferrari pilótája volt.

A cél teljesen más, nevezetesen a csapat előremozdítása. A tapasztalataimra építek, és arra, amire képes vagyok a volán mögött. A jövőben nem számítok garantált sikerre, csak sok és kemény munkára. Ki kell használnunk, hogy a csapatunk optimista, és meg kell próbálnunk lépésről lépésre közelebb kerülni a sikerhez

– nyilatkozta Vettel. Hozzátette, hogy sokkal több tapasztalattal és tisztább jövőképpel rendelkezik, mint amikor a Red Bullnál szerepelt.

Vettel szerint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a márciusban kezdődő új idényben is a világbajnoki cím első számú esélyese lesz. Hozzátette, Hamilton óriási sikerei és rekordjai ellenére számára honfitársa, a német Michael Schumacher minden idők legjobb pilótája.

Gyorsabb volt, mint bárki más a Ferrarival, és minden versenyen a maximumot nyújtotta. Nagyon örülök, hogy a fia, Mick bemutatkozik a Forma–1-ben. Megpróbálok valamit visszaadni neki abból, amit Michael adott nekem

– magyarázta.

(Borítókép: Sebastian Vettel és Mick Schumacher 2019. január 19-én.)