Varga Roland távozna, de az MTK nem szeretne fizetni érte

2021.01.06. 11:39
Varga Roland, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója mindössze négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára eddig az idényben, hosszabb időre ki is dőlt sérülés miatt, a több játéklehetőség reményében pedig akár már a téli átigazolási időszakban távozhat a zöld-fehérektől.

Az Index úgy értesült, hogy az MTK Budapest szívesen szerződtetné Vargát, tárgyalásokat is folytat a Ferencvárossal, de a kék-fehérek pénzt már nem áldoznának a játékos megszerzéséért.

A 30 éves magyar válogatott labdarúgónak 2022-ig van érvényes szerződése az FTC-vel, a Transfermarkt pedig jelenleg 600 ezer euróra, azaz több mint 200 millió forintra becsüli az árát.

Úgy tudjuk, a Fradi – ahogy korábban Böde Dániel esetében is, a játékos érdemeire tekintettel – ennél jóval kedvezőbb áron is hajlandó lenne értékesíteni a négyszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes futballistát, ám az MTK nem szeretne a zsebébe nyúlni.

Információink szerint a kék-fehérek játékost kínáltak a Ferencvárosnak, de a két szakmai stáb nem tudott megegyezni.

Ha távozik is, Varga szívesen maradna a fővárosban, a Fradi pedig nem gördítene akadályt a játékos elé, ha menni szeretne. Amennyiben a 19-szeres válogatott játékos úgy dönt, mégis marad a jelenlegi csapatában, meg kell barátkoznia a helyzetével, miszerint csupán epizodista a mostani együttesben.

Az FTC jelenleg Spanyolországban edzőtáborozik, úgy tudjuk, Varga nélkül. A gárda legközelebb január 20-án lép pályára a magyar élvonalban, a Diósgyőrt fogadja a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Varga 2015-ben érkezett a Fradihoz, azóta 187 tétmérkőzésen lépett pályára. Fellépésein 60 gólt szerzett és 43 asszisztot osztott ki.

Az ügyben megkerestük a Ferencvárost, a klub nem kommentálta értesülésünket.