Kamionhúzás, kőgolyópakolás, autótartás – ezek az új sportszervezet versenyszámai

2021.01.09. 19:20

Central European Strongman Association (CESA) néven új erősember-szervezet alakult, amely már meg is kezdte idei első versenysorozatának szervezését. A Prémium Liga Kupa április második felében indul. A hat fordulós pontgyűjtő versenyen olyan számokban mérhetik össze erejüket a versenyzők, mint kamionhúzás, kőgolyó-pakolás, magasba dobás, autótartás, felhúzás, tolás és lengő cipelés.

erós.PNG
Fotó: Prémium Média & Sport Management

Az új liga alapítói között van a sportág tucatnyi ismert képviselője. Vezetőségi tagja Sebestyén János  fellépőnevén Silverboy –, aki több mint 10 éve az erősember-sport egyik legismertebbje: 2017-ben a HSMA bajnoka címet szerezte meg, többször volt országos bajnok egyénileg és párosban is. A CESA társalapítója Molnár Zsolt, akivel Sebestyén négy éven át folyamatosan, párosban nyerte a magyar országos bajnokságokat.

A sportszervezet szándéka, hogy Magyarországon után a későbbiekben Európa más országaiban is lehetővé tegye a versenyzést és felkészülést.

A vírushelyzet miatt nem biztos, de reménykedünk benne, hogy már az első, hat fordulós versenyünk egyik állomása is a határainkon kívül lehet. A jövőben szeretnénk kiterjeszteni  szerepvállalásunkat nemzetközi szintre

– mondta Sebestyén János, aki hozzátette, tapasztalataikkal  a profi és amatőr versenyzőket is szeretnék segíteni a felkészülés terén, hiszen közös cél, hogy csúcsformában versenyezzenek.