Hatalmas blama, 20 éve alázták meg így legutóbb a Bayernt

GettyImages-1296225605
2021.01.14. 09:31
A labdarúgó Német Kupa második fordulójában hatalmas meglepetésre kiesett a címvédő Bayern München, amelyet a másodosztályú Holstein Kiel búcsúztatott szerda este.

Hansi Flick csapata Serge Gnabry révén szerzett vezetést a 14. percben, bár a gól lesállásról született. A 37. percben Fin Bartels egyenlített, a második játékrész elején azonban már ismét a bajoroknál volt az előny, miután Leroy Sané remek szabadrúgásgólt szerzett. 

Amikor már sokan elkönyvelték a Bayern továbbjutását, jött a csattanó: a 95. percben Hauke Wahl csapatkapitány egalizált, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót, csapata pedig végül a tizenegyespárbajban legyőzte sokkal esélyesebb ellenfelét.

A Bayern tudásához képest gyengén futballozott, a másodosztályban jelenleg harmadik helyen álló Kiel nem érdemtelenül jutott tovább. 

A müncheniekkel legutóbb a 2000–2001-es idényben fordult elő, hogy a sorozat ilyen korai szakaszában búcsúzott.

Akkor a második körben – a magyar származású Rozgonyi Marcellel a soraiban – az FC Magdeburg jutott tovább tizenegyesekkel.

Uwe Stöver, a Kiel a sportigazgatója még novemberben úgy kommentálta a sorsolást, hogy nehéz, de megvalósítható feladat a Bayern kiejtése. Nos, sikerült!

Óriási élmény ez számunkra és minden kieli számára. Végig hittünk a továbbjutásban. Ez volt a kulcs, a kezdő sípszótól kezdve bíztunk benne, hogy a megfelelő hozzáállással sikerülhet. Mi és mindenki, aki kötődik a klubhoz és Kiel városához, sokáig emlékezni fogunk erre a napra

– fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján Ole Werner, a Kiel 32 éves vezetőedzője.

Hansi Flick rendkívül csalódottat értékelt.

Sokk. Nagyon csalódottak vagyunk, idén is triplázni szerettünk volna. Bosszantó, hogy az utolsó másodpercekben egyenlített az ellenfél. Gratulálok a Kielnek! A védelemnek jobban kell koncentrálnia, nagyobb nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre. Le kell vonnunk a tanulságokat.

A Bayern kiesésével az is eldőlt, hogy a tripla dupla ezúttal sem sikerül. Németországban eddig egyetlen csapat sem tudta három egymást követő idényben megnyerni a bajnokságot és a Német Kupát.

A Bayernnek ez ismét összejöhetett volna – korábban kétszer is volt rá esélye.

A Holstein Kiel ellenfele a Darmstadt lesz a nyolcaddöntőben. Nem teljesíthetetlen feladat... 

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ
Holstein Kiel (II.)–Bayern München 2–2 (tizenegyesekkel 6–5)

(Borítókép: Stuart Franklin / Getty Images Hungary)