A magyarokkal még játszott, de a németek ellen már nem tud kiállni a zöld-foki kéziválogatott

2021.01.17. 11:42

A magyarok csoportjában szereplő Zöld-foki Köztársaság válogatottja nem áll ki vasárnap a németek elleni második fordulós összecsapásra az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután

az együttes több tagja is koronavírusos lett.

Az afrikai ország szövetsége a Facebook-oldalán közölte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a későbbiekben a sportszerűség szabályainak megfelelően folytassák a küzdelmet.

Kapcsolódó

A magyarok elleni meccs után két zöld-foki játékosról is kiderült, hogy koronavírusos

Lehet, hogy nem tud kiállni Németország ellen az észak-afrikai csapat.

A koronavírusos megbetegedésektől tizedelt újonc együttes, melyet a magyar válogatott pénteken 34–27-re győzött le a nyitókörben, azért kényszerült visszalépni a vasárnapi összecsapástól, mert szombaton újabb két játékosa fertőződött meg, így mindössze kilenc bevethető kézilabdázója maradt. A 18 órára kiírt, de elmaradó meccset 10–0-s gólkülönbséggel a németek javára ítéli majd a nemzetközi szövetség.

Mint ismert: korábban már két nemzet, Csehország és az Egyesült Államok is visszalépett a tornától a koronavírusra hivatkozva.

Kapcsolódó

Tizennyolc koronavírusos a csapatban, újabb válogatott mondta le a kézilabda világbajnokságot

Csehország után az Egyesült Államok is visszalépett a tornától.

A magyar válogatott közép-európai idő szerint este fél kilenctől Uruguayjal találkozik vasárnap. A négyesből az első három jut tovább.

Kapcsolódó

A vártnál sokkal nehezebben nyert férfi kéziválogatottunk

A koronavírustól tizedelt Zöld-foki-szigetek végig lelkesen küzdött Gulyás István együttese ellen.